Εθελοντισμός και δικαιώματα του παιδιού

Εκδήλωση του Συλλόγου Παπάγου-Χολαργού «Εν Δράσει», με επίκεντρο τα δικαιώματα του παιδιού και τον εθελοντισμό.

Παιδί, δικαιώματα, εθελοντισμός. Τρεις βασικοί πόλοι γύρω από τους οποίους περιστρέφεται μεγάλο μέρος της ζωής μας ως ενήλικες, ειδικά αν είμαστε γονείς. Ο βαθμός που επηρεάζει ο ένας τον άλλο, μεγάλος. Ο βαθμός που γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε ανάμεσά τους, μικρός. Σύλλογοι μαθητών και γονέων, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους που πρόσκαιρα και εθελοντικά καλούνται να ασκήσουν, πρέπει να γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς να το καταφέρουν.

Σημαντικό κομμάτι στο έργο της Ομάδας «Γονέων Δράσεις» στο πλαίσιο των δράσεων που έχει υιοθετήσει ο σύλλογος Παπάγου-Χολαργού «Εν Δράσει» για την κατάρτιση των μελών των Συλλόγων Γονέων, αποτελεί η διάδοση του εθελοντισμού, καθώς και η ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του παιδιού.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού (αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», επίπεδο -1, Περικλέους 55), ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, θα μιλήσει για τον Εθελοντισμό και τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς πρόσφατα έχει δημοσιοποιηθεί από το Συνήγορο και ο σχετικός Πρακτικός Οδηγός «Εθελοντισμός & Δικαιώματα του Παιδιού», (βλ. www.0-18.gr/giamegaloys/ethelontismos).

Αφού μιλήσει για τον εθελοντισμό και ένας άλλος ειδικός με μακρόχρονη και πολύπλευρη εμπειρία στο θέμα, ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδος, Νικήτας Κανάκης, η Μαρία Τσάγκαρη (Ψυχολόγος-Ειδική Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη) θα προχωρήσει στην αναλυτική παρουσίαση του παραπάνω Οδηγού.

Τέλος, ο συντονιστής της πανελλήνιας δράσης «Let’s Do it Greece», Νίκος Κιούσης, θα μοιραστεί με το κοινό εμπειρίες από τις δράσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 • Προσέλευση
 • Καλωσόρισμα
 • Σύντομη παρουσίαση της Ομάδας «Γονέων Δράσεις»
 • Παρουσίαση προγράμματος εκδήλωσης, εκ μέρους της Ομάδας, Αναστασία Γιαννικοπούλου
 • Χαιρετισμός από τον Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
 • Παρουσίαση εθελοντικών δράσεων και φιλοσοφίας των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος «Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος»
 • Καλή πρακτική συνεργασίας στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας «Let’s do it Greece» με Συλλόγους Γονέων για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, Νίκος Κιούσης – Συντονιστής καμπάνιας
 • Παρουσίαση του Οδηγού «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού: Ένας πρακτικός Οδηγός για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους», Μαρία Τσάγκαρη (Ψυχολόγος, ειδική επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη)
 • «Ανάπτυξη Εθελοντικών Δράσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη σύγχρονη εποχή», Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
 • Ελεύθερη συζήτηση-ερωτήσεις
 • Κλείσιμο-ευχαριστίες, Πάνος Παγώνης, Πρόεδρος Συλλόγου «Εν Δράσει»