Το «ψηφιακό αύριο» στο Χολαργό

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, η Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη -προϊόν έρευνας, μελέτης, γνώσης για όλες τις επαναστατικές αλλαγές που έχουμε την τύχη να βιώνουμε καθημερινά-        έρχεται         σε
συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερώσει, να ερμηνεύσει και πάνω απ’ όλα να προσφέρει «τροφή για σκέψη», σε ό,τι αφορά στις καταιγιστικές εξελίξεις σε κάθε τομέα και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εκδήλωση «e-Life kids Digital Festival», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, τους εκκολαπτόμενους ψηφιακούς πολίτες, όμως το περιεχόμενό της απευθύνεται επίσης και στις οικογένειές τους, σε όλους εκείνους που θαυμάζουν, απορούν, προβληματίζονται ή και ανησυχούν για το μέλλον, που βρίσκεται πλέον επί θύραις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα εργαστήρι αξιολόγησης για παιδιά, γονείς και ενήλικες, με πιστοποιημένες κλίμακες του βαθμού εθισμού στο Διαδίκτυο, με την επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (Υπεύθυνος Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, με την υποστήριξη της Compuland).

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι και το «μένουμε… Χολαργό!».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάννης Ριζόπουλος & Ελένη Λαζάρου
  • Χαιρετισμοί επισήμων
  • Η ανάπτυξη της ψηφιακής νοημοσύνης των παιδιών και ο ρόλος της στις ψηφιακές κοινωνίες του μέλλοντος / Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος – Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο
  • Παρουσίαση της δράσης επανεκκίνησης. Ένα laptop για κάθε μαθητή./Βασίλης Σαραπχανάς project manager
  • Η σύγχρονη επικοινωνία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα: Οφέλη και κίνδυνοι / εκ μέρους μαθητών 6ης Δημοτικού από τη Σχολή Καραβάνα, Λάρισας (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός Λαΐνας Αθανάσιος)
  • Μουσικό διάλλειμα με το Εθνικό Ωδείο Χολαργού
  • Παρουσίαση της ομάδας Ρομποτικής του 1ου Λυκείου Παπάγου
  • Κοινωνία και Άνθρωπος στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση / Δρ. Χαράλαμπος Τσέκερης – Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ – Ακαδημία Αθηνών
  • Διαδραστικό εργαστήρι ομάδας σπουδαστών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ, σχετικά με την τεχνολογία Arduino και τις εφαρμογές της (Υπεύθυνος Θεόδωρος Κωστογιάννης)
  • Τα μισά επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα… / Φώτης Αντωνόπουλος – eCommerce Director, Fais Group of Companies
  • «Γονικός έλεγχος: Με σεβασμό στην ιδιωτικότητα του παιδιού». Βασίλης Οικονόμου, Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα εργαστήρι αξιολόγησης για παιδιά, γονείς και ενήλικες με πιστοποιημένες κλίμακες του βαθμού εθισμού στο Διαδίκτυο, με την επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (Υπεύθυνος Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, με την υποστήριξη της Compuland).