Αρχιεπισκοπικά εγκαίνια στο «Κέντρο Νικολάου & Ιωάννας Καμαράτου»

Τα εγκαίνια του 4ου ξενώνα της «Φλόγας», για εφήβους χτυπημένους από την επάρατη νόσο, πραγματοποιεί την Παρασκευή (30/6) στο Χολαργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 θα εγκαινιαστεί ο νέος ξενώνας φιλοξενίας εφήβων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας. Η δομή, που εξοπλίστηκε χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα λειτουργεί υπ’ ευθύνη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και τα εγκαίνια θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’ (σ.σ. παρών και στην τελετή θεμελίωσης, το Σεπτέμβριο του 2012, βλ. φωτό).

Η λειτουργία του «Κέντρου Νικολάου και Ιωάννας Καμαράτου» (Β. Μελά 29Α, Χολαργός) αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στην πρωτεύουσα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Το κόστος, την επίβλεψη και τη συνολική ευθύνη λειτουργίας για τη νέα δομή έχει η «Φλόγα».

Ο Νικόλαος και η Ιωάννα Καμαράτου, γνωστοί για το κοινωνικό τους έργο, επιθυμούσαν να στηρίξουν τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και βρήκαν ανταπόκριση και άξιους συμμάχους, αρχικά, τον τότε εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού, π. Γεώργιο Αργυράτο και στη συνέχεια τον νυν προϊστάμενο, Αρχιμανδρίτη Ειρήναρχο.

Με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρείχε την πλήρη υποστήριξή του.

Το ζεύγος Καμαράτου προχώρησε στην ανέγερση δύο κτιρίων με δική τους αποκλειστική χρηματοδότηση, τα οποία είναι σήμερα έτοιμα να δεχτούν για φιλοξενία έφηβους και νέους ενήλικες που νοσούν από καρκίνο, προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Φιλική συμβολή στην παρακολούθηση των εργασιών παρείχαν οι μηχανικοί Δημήτριος Αργυρόπουλος και Μυρτώ Αργυροπούλου.