Εγκαινιάστηκε το «Κέντρο Νικολάου & Ιωάννας Καμαράτου» (pics)

Τελέστηκαν την Παρασκευή (30/6) τα εγκαίνια της νέας δομής του Συλλόγου «Φλόγα» στο Χολαργό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’, τελέστηκαν την Παρασκευή (30/6) στο Χολαργό τα εγκαίνια του Κέντρου «Νικόλαος και Ιωάννα Καμαράτου» του Συλλόγου «Φλόγα», για τη φιλοξενία εφήβων που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στον «Άγιο Σάββα» και σε άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φλόγας», ο εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που στηρίζει το έργο του Συλλόγου, Γιώργος Αγουρίδης, ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Τα μέλη του Συλλόγου καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του, καθώς και τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού για την καλή συνεργασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη όσους συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το έργο και «να επικρατήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης».

Επεσήμανε, ότι «στο Ευαγγέλιο που ακούσαμε ο Κύριος αναφέρει ότι δεν ήρθε για να καταλύσει τους νόμους, αλλά για να τους συμπληρώσει. Έτσι, καλούμαστε να κάνουμε και εμείς», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα που όλοι αγωνίζονται στο πώς θα αυξήσουν τα προσωπικά τους έσοδα, έρχονται αυτές οι καταπληκτικές περιπτώσεις ανθρώπων που προσφέρουν για τους άλλους», ενώ μίλησε και για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και τη σημαντική προσφορά τους, όπως συμβαίνει με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που στηρίζει το έργο της Εκκλησίας.

«Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι δουλειά του Κράτους και όχι δική μας», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «βεβαίως και είναι, αλλά εμείς δεν είμαστε θεατές. Γι’ αυτό και στεκόμαστε πλάι σε αυτές τις προσπάθειες», ενώ κάλεσε τους ιερείς της ενορίας να σταθούν στο πλευρό αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος Θεοδώρου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, εξήγησε ότι με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου.

Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ο Αρχιεπίσκοπος παρείχε την πλήρη υποστήριξή του. Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Με το «Κέντρο Νικολάου & Ιωάννας Καμαράτου» η «Φλόγα» αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένες να παραμένουν στην Αθήνα για τις σχετικές θεραπείες.

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.