Πολύμηνο πρόγραμμα για τα παιδιά του Συνδέσμου Προστασίας


Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή (14/7) το νέο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, παραμονής και δικτύωσης για άτομα με νοητική υστέρηση, στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών Χολαργού.

Το πρόγραμμα, που επιδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, θα έχει διάρκεια 33 μηνών και θα εξυπηρετήσει συνολικά 40 παιδιά, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που απέστειλε στο «μένουμε… Χολαργό!» ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, έχει αναλυτικά ως εξής:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑμΕΑ
B. Mελά 1, 15562, Χολαργός

Δελτίο Τύπου 3

Νέο Μεγάλο Πρόγραμμα
Διάρκειας 33 Μηνών για 40 Παιδιά
Ξεκίνησε και Επίσημα στο Σύνδεσμο

Στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ έγινε με κάθε λαμπρότητα, στις 14 Ιουλ. 2017,  η επίσημη έναρξη ενός μεγάλου Προγράμματος με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Ημερήσιας φροντίδας, Παραμονής και Δικτύωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση».

Στο Πρόγραμμα αυτό που είναι επιδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής, θα διαρκέσει 33 μήνες και σε αυτό απασχολούνται 40 παιδιά ηλικίας 18 ετών και άνω. Άρχισε στις 30 Ιουνίου 2017 και θα τελειώσει στις 30 Ιουνίου 2020.

Ο Σύνδεσμος παρέχει υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών. Αυτές  υλοποιούνται με:

α. Τη μεταφορά των παιδιών προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ.

β. Τη διαμονή και τη διατροφή τους.

γ. Το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού

δ. Την παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης.

ε. Την εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.

στ. Τη δημιουργική απασχόλησή τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.

ζ. Τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης.

Μετά τον Αγιασμό για την επίσημη έναρξη του Προγράμματος, από τους Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καρσιώτη και  Αιδεσιμολογιότατο π. Ιωάννη Πιλέρη και τις ευχές του π. Νεκταρίου, ακολούθησε ομιλία του  Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, προς τους γονείς των 40 παιδιών για να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του ήδη υλοποιούμενου Προγράμματος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα παριστάμενα μέλη αυτού κκ. Κάτσιανος  Κων/νος και Κολώνιας Ιωάννης, παρουσία μελών της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος (Υπεύθυνη του Προγράμματος, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγος), συνομίλησαν με τους γονείς με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών. Όλοι οι παριστάμενοι γονείς εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την μέχρι τούδε πορεία του προγράμματος και ευχαρίστησαν θερμά την επιστημονική ομάδα και τα στελέχη που το υλοποιούν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά:
  • Την επιστημονική ομάδα που χάρις στις προσπάθειές της κατάφερε να είναι ο Σύνδεσμος δικαιούχος ενός τόσο μεγάλου προγράμματος.
  • Τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν.
  • Όλο το προσωπικό του προγράμματος (Επιστημονικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Λοιπό Προσωπικό) για την μέχρι τούδε άψογη διαχείριση του προγράμματος.

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Προέδρος ΔΣ