Τίμησε Καραμέρο ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών (pics)


Τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών τίμησε ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ του Άνω Χολαργού, στο περιθώριο του αγιασμού για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου:


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑμεΑ
B. Mελά 1–15562–Χολαργός

Δελτίο Τύπου 5

Με κάθε Μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός
στο Σύνδεσμο για τη Νέα Χρονιά.
Τιμήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

Στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ έγινε με αγιασμό και με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 13 Σεπτεμβρίου 2017,  η επίσημη έναρξη των εργασιών για τη νέα χρονιά. Τον αγιασμό τέλεσαν ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και υπεύθυνος Κοινωνικών Δομών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος και πλήθος Ιερέων της  πόλης μας.

Μετά τον Αγιασμό για την επίσημη έναρξη των εργασιών της νέας χρονιάς, σε μια σύντομη αλλά υπέροχη ομιλία του ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος απηύθυνε εγκάρδιες ευχές προς όλους και παρουσίασε με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη αυτών των δομών.

Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα, προς τους γονείς των 92 παιδιών και τα λοιπά μέλη του Συνδέσμου για να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες των υπηρεσιών που παρέχονται.

Ο Σύνδεσμός  μας που λειτουργεί από το 1923, παρέχει υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών. Είναι φιλανθρωπικό σωματείο και εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων με νοητική υστέρηση. Για τις υπηρεσίες αυτές έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Έχοντας ως βασικό σκοπό την κοινωνικοποίηση και τον περιορισμό των διακρίσεων των ατόμων αυτών, λειτουργούν οι ακόλουθες δομές:
  • Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας

Σήμερα διημερεύουν 92 ΑμΕΑ με μέτρια έως σοβαρά νοητικά προβλήματα ηλικίας άνω των 18 ετών.
  • Ξενώνας

Σε περίπτωση αδυναμίας διαμονής των ατόμων με νοητική υστέρηση στην οικία τους παρέχεται η δυνατότητα διαμονής τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  • Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ατόμων με αναπηρίες

Η δυναμικότητα του Ε.Κ.Ε.Κ. ανέρχεται στα 104 άτομα.

Ο Σύνδεσμος κατόρθωσε από τους 52 περιθαλπομένους του Κέντρου Διημέρευσης που είχε μέχρι τον Μάιο του 2017, να φτάσει τον Ιούνιο του ιδίου έτους στους 92.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας  εξέφρασε δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα κ. Καραμέρο Γεώργιο για την πολύτιμη συνδρομή του, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, για την ανάληψη από το Σύνδεσμο, Ευρωπαϊκού προγράμματος διάρκειας 33 μηνών, αλλά και την τόσο ουσιαστική βοήθεια του σε όλα τα αιτήματά μας. Εκ μέρους των ωφελουμένων παιδιών του Συνδέσμου, των Γονέων και Κηδεμόνων τους, αλλά και των μελών του ΔΣ  του επέδωσε την πλακέτα του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα παριστάμενα μέλη αυτού κκ. Κάτσιανος, Σαρρής και Σελεμέκος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Πετρόχειλου και των μελών της επιστημονικής ομάδας (Ψυχίατρος, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγος), συνομίλησαν με τους γονείς και κηδεμόνες με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών.

Όλοι οι παριστάμενοι γονείς και κηδεμόνες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την μέχρι τούδε λειτουργία του Συνδέσμου και ευχαρίστησαν θερμά την επιστημονική ομάδα και τα στελέχη που την υλοποιούν.

Την εκδήλωση τίμησαν η κ. Μαίρη Οικονόμου Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Ελληνική Εστία, οι κ.κ.  Λουΐζα Νταούτη και Αικατερίνη Καρούζου εκπροσωπούσες τη Φλόγα Αγάπης και την Πρόεδρο κ. Γωγώ Ζουρμπάκη, ο κ. Βάιος Κρανιώτης Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης, η κ. Αμαλία Λιάχνη Πρόεδρος των Μακεδόνων – Θρακών, ο κ. Αλέξανδρος Βογιατζής Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο κ. Κώστας Καπετανάκης Πρόεδρος των Κρητών, η κ. Νανά Κουμπλή Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμΕΑ «Αγάπη και Φροντίδα» και ο κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος Πρόεδρος των Πελοπονησίων.

Ακόμη παρέστησαν ο κ. Κώστας Δεληγιάννης για την εφημερίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, η κ. Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου για το site My Xolargos και το blog Βόρεια Γειτονιά.

Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο βοηθούν το Σύνδεσμο.

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Πρόεδρος