Για το καλό του…

Άρθρο της Χολαργιώτισσας blogger, Τζένης Μπόλλα.

Σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό προσωπικής ευθύνης. Ορίζουμε κατά πολύ τις εξελίξεις, τις συνθήκες που βιώνουμε. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Κάπου εκεί παίρνει θέση και η τύχη, η μοίρα, το κάρμα. Αλλά στην πραγματικότητα την κατεύθυνση την επιλέγουμε εμείς. Η τύχη μπορεί να γίνει μια ισχυρή δύναμη, αλλά πρόκειται για μια δύναμη με την οποία πρέπει να αλληλεπιδρούμε, να την διαμορφώνουμε και να την καλλιεργούμε.

Ανάλογα με το σύστημα αξιών και πεποιθήσεων του καθένα από εμάς, η τύχη είναι συνήθως θέμα προοπτικής και προσωπικής άποψης.

Στο θέμα όμως της γέννησής μας αυτό διαφέρει. Είναι κατά την άποψή μου θέμα καθαρής τύχης πού θα γεννηθείς, ποιοι θα είναι οι γονείς σου, ποια θα είναι η θρησκεία που πρεσβεύουν, ποιες είναι οι γενικότερες πεποιθήσεις τους και κάτω από ποιες συνθήκες αποφάσισαν να σε φέρουν στη ζωή… Και πόσοι ακόμα παράγοντες διαμορφώνουν το περιβάλλον και τα ερεθίσματα που θα καθορίσουν το μέλλον σου. Και εσύ ανήμπορος για επιλογές, απλώς θα ακολουθείς ό,τι σου σερβιρίστηκε…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: