Η πλατεία Φανερωμένης στα… χειρότερά της (pics)


Η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, οφείλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους Χολαργιώτες, αναφορικά με ένα έργο υποδομής σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, που όχι μόνο έχει βαλτώσει, αλλά με την παρούσα εικόνα του προκαλεί μόνο ντροπή σε ντόπιους και επισκέπτες.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Το «μένουμε… Χολαργό!» από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του έργου ανάπλασης της πλατείας Φανερωμένης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο άναρχο και παράνομο παρκάρισμα επάνω στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της πλατείας. Και φυσικά όχι μόνο για αυτό. Αλλά και για να κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, με τα προϋπάρχοντα να έχουν καταστραφεί σε πολλά τους σημεία και τέλος πάντων για να ενταχθεί επιτέλους ΚΑΙ η πλατεία στην ευρύτερη ανάπλαση της οδού Φανερωμένης.

Τι έχουμε σήμερα οι Χολαργιώτες (και όσοι κινούμαστε στην περιοχή) στα χέρια μας; Πρώτον, μια πλατεία ανακατασκευασμένη κατά το ήμισυ. Ενώ η εργολαβία μιλάει για ολική ανάπλαση, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί (;) μόνο στο τμήμα της καθόδου προς τη Μεσογείων. Το υπόλοιπο έργο αγνοείται. Δεύτερον, την παράλειψη τοποθέτησης αγωγών ομβρίων υδάτων, όπως υπάρχουν στην υπόλοιπη οδό Φανερωμένης, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Τρίτον, την αδιανόητη παράλειψη τοποθέτησης πλαστικών ή σιδερένιων κολωνακίων στις άκρες των νέων πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα στον κάθε ασυνείδητο να συνεχίζει να παρκάρει επάνω στα πεζοδρόμια! Τέταρτον, μερικά χωμάτινα παρτέρια που και αυτά χρησιμεύουν ως… γκαράζ, αφού ούτε έχουν φυτευτεί ούτε έχουν καν περιφραχτεί.

Αυτό πάντως που έχουμε σίγουρα εδώ, στο κορυφαίο Μέσο της πόλης, είναι δεκάδες καθημερινές καταγγελίες αναγνωστών, οι οποίες ως επί το πλείστον συνοδεύονται από φωτογραφίες που μιλούν, ως συνήθως, από μόνες τους. Η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, οφείλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους Χολαργιώτες, αναφορικά με ένα έργο υποδομής σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, που όχι μόνο έχει βαλτώσει, αλλά με την παρούσα εικόνα του προκαλεί μόνο ντροπή σε ντόπιους και επισκέπτες.

Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε, ένα ακόμη έργο που χωρίς σοβαρό λόγο έχει μείνει στη μέση είναι και η ασφαλτόστρωση της οδού Αναστάσεως, από την οδό Βουτσινά έως τη Μεσογείων. Του υπόλοιπου δηλαδή τμήματος της εν λόγω οδού στο οποίο τοποθετήθηκαν αγωγοί ομβρίων και το οποίο δεν αποκαταστάθηκε στο σύνολό του ποτέ, σε αντίθεση με το τμήμα μεταξύ των οδών Ευτέρπης και Βουτσινά.