ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΙΓΚΑ: «Θα κάνουμε εμείς τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας»


Νέα επίθεση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης στο Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, με αφορμή την πρόταση του πρώτου για σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το 50ό Δελτίο Τύπου της παράταξης Τίγκα:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 50

Κύριε Δήμαρχε
Να «Μη γνωρίζεις» Δεν είναι Κακό
Να «Μην καταλαβαίνεις» Είναι Κακό
Να «Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις» Είναι Ολέθριο

Μετά τον τραγικό απολογισμό με τις 22 ανθρώπινες ψυχές και τις τρομερές καταστροφές από τις νεροποντές και το κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, σας αποστείλαμε επείγουσα επιστολή με την οποία σας ζητούσαμε να γίνει μελέτη «Αντιπλημμυρικής Προστασίας».

Ο λόγος για τον οποίο είναι επείγουσα  η μελέτη σας εξηγήθηκε επαρκώς και πιστεύαμε ότι εύκολα θα τον καταλάβετε. Ειδικότερα σας λέγαμε ότι είναι απόλυτα αναγκαία:

«Για να μη βρεθεί ο Δήμος μας ανοχύρωτος σε κάποια μελλοντική θεομηνία και έχουμε ενδεχομένως καταστροφές και απευχόμεθα θύματα  θα  πρέπει  ΑΜΕΣΑ–ΧΘΕΣ  να  δώσετε εντολή να γίνει μελέτη «Αντιπλημμυρικής Προστασίας», γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Υμηττός έχει ρήσεις, κατωφέρειες έντονες, νεροφαγώματα και ρέματα και συνεπώς δεν είμαστε στο απυρόβλητο».

Δυστυχώς για το Δήμο και τους Δημότες μας δεν καταλάβατε τι σας προτείναμε ή κάνετε ότι δεν καταλάβατε, πράγμα που είναι ΟΛΕΘΡΙΟ.

Τα Αντιπλημμυρικά Έργα θα πρέπει να ξέρετε διακρίνονται σε:

Έργα Ορεινής Υδρονομίας: που σκοπό έχουν να συγκρατήσουν την ξαφνική και ανεξέλεγκτη ροή υδάτων.

Έργα εντός του Οικιστικού ιστού: που σκοπό έχουν να διοχετεύσουν τα νερά σε μεγαλύτερους αποδέκτες.

Εμείς λοιπόν κ. Δήμαρχε σας προτείναμε έργα για τον Υμηττό επειδή υπάρχουν ρήσεις, έντονες κατωφέρειες, νεροφαγώματα, και ρέματα.

Εσείς κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και μας λέτε ότι έχουν γίνει παλαιότερα έργα όπως το 2012 στις οδούς Δοϊράνης, Κω, Καραολή και Δημητρίου κλπ. Σας λέμε λοιπόν ότι  όλα αυτά καλώς έγιναν, αλλά εμείς μιλήσαμε για άλλο πράγμα, μιλήσαμε για έργα στον Υμηττό.

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι εμφανές ότι τους συνδημότες μας εσείς τους παραπλανάτε.

Ενώ εμείς τους σεβόμαστε και τους λέμε και θα τους λέμε μόνο την αλήθεια.

Λέτε ακόμη ότι για κάποιο έργο στην οδό Υγείας ψήφισα Παρών, ενώ τώρα ζητάμε έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας. Είναι κρίμα κ. Δήμαρχε που δεν μάθατε ακόμη ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο «Όχι» και το «Παρών».

Σας λέμε λοιπόν, γιατί είναι καιρός να το μάθετε κάποτε, ότι το Παρών – σε αντίθεση με το Όχι που σημαίνει πλήρη διαφωνία – δείχνει ότι συμφωνούμε να γίνει το έργο, όμως δεν μας πείθετε για τον σωστό τρόπο που διαχειρίζεστε το θέμα και επομένως αμφιβάλουμε. Εξ ού και το Παρών.

Εδώ θα πρέπει να πείτε – αν θέλετε να πείτε την αλήθεια – ότι από τους 7 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, τους 5 δεν τους πείσατε και το καταψήφισαν.

κ. Δήμαρχε
  • Θα αποφασίσετε τελικά να ενεργήσετε υπεύθυνα και να κάνετε μελέτη «Αντιπλημμυρικής Προστασίας»; Ναι ή Όχι;
  • Αναλαμβάνετε την ευθύνη ότι δεν απαιτείται μελέτη;
  • Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την περιοχή μας;

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης της Μείζονος Μειοψηφίας δηλώνουμε ότι δεν θα σας αφήσουμε να παραπλανάτε τους Δημότες μας και να αφήνετε ενδεχομένως τις πόλεις μας, τον Παπάγου και το Χολαργό «χωρίς προστασία». Θα αποκαλύπτουμε τα πάντα.

Δέσμευσή μας

Αν δεν το πάρετε απόφαση να κάνετε μελέτη «Αντιπλημμυρικής Προστασίας», θα την κάνουμε εμείς. Καταλάβετέ το θα γίνει.