«Καλή χρονιά» από τον ΑΣ Ολυμπιάδα Παπάγου (pics)


Με απόλυτη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 η εορταστική εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του 2018 από τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιάδα Παπάγου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση συνιστά σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ολυμπιάδας, με παρούσα σύσσωμη την αθλητική οικογένεια του συλλόγου, αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, μέλη, γονείς, φίλες και φίλους, χορηγούς και υποστηρικτές, αλλά και παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) και Προέδρων και εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων Χολαργού και Παπάγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Ποιότητας Ζωής, Τζίνα Αρβανίτη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Καθαριότητας, Θανάσης Αυγουρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), Δημήτρης Οικονόμου και ο Γραμματέας, Ευστάθιος Κίντζιος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρήστος Πετράκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μιχάλης Τράκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΑΣ Παπάγου, Γιώργος Τσουροπλής, η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου, η Κοινοτική Σύμβουλος Παπάγου, Μάγδα Πάλλη, η Πρόεδρος του ΓΑΣ Χολαργού, Βάνα Ξένου, η Πρόεδρος του ΑΚΟ Άρη Χολαργού, Μαρίσα Αραπούδη και το μέλος του ΔΣ του ΑΟ Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, Κωνσταντίνος Δελής.

Ιδιαίτερη τιμή για την Ολυμπιάδα Παπάγου αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Ιωάννη Αλεξόπουλου και του μέλους του ΔΣ και Υπεύθυνου Αναπτυξιακού Προγράμματος ΕΣΚΑ, Σπύρου Κάρδαρη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Ολυμπιάδας Παπάγου, Κώστας Κώτσης, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και επισημαίνοντας ότι «η χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της παρουσίας σας, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το σημαντικό κοινωνικό ρόλο του συλλόγου μέσω της προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους και της συμβολής του στην ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης μας». Επιπλέον, ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ καλή χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με υγεία, με ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ολυμπιάδας Παπάγου, Αχιλλέας Μελισσάρης, όπου ευχαρίστησε θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και την πορεία του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε και τους στόχους για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Οι σημαντικότερες αναφορές στην ομιλία του Προέδρου:
  • Συνεχίστηκε η προσέλευση νέων παιδιών στο σύλλογο. Οι εγγεγραμμένοι ενεργοί αθλητές ξεπέρασαν τους 300 με τα παιδιά των ακαδημιών να ξεπερνούν τα 260.
  • Συμμετοχή του τμήματος των 2003 σε διεθνές τουρνουά στην Ισπανία.
  • Προσθήκη στο πρόγραμμα των προπονήσεων επιπλέον ωρών αθλητικής εκγύμνασης χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.
  • Συνέχιση του καλοκαιρινού προγράμματος ειδικής προπόνησης, κατάρτισης και αθλητικής προετοιμασίας, με την ονομασία B.E.S.T. Programme 2017.
  • Πρόσκληση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αθλητών των ακαδημιών του συλλόγου στα κλιμάκια αναπτυξιακού της ΕΣΚΑ και συμμετοχή του αθλητή Αλέξη Καλάη στην Εθνική ομάδα Παμπαίδων.

Αγωνιστικές επιτυχίες:
  • Τη χρονιά που πέρασε συμμετοχή του ανδρικού τμήματος στα play-offs ανόδου.
  • Πρόκριση του εφηβικού τμήματος στη δεύτερη φάση του περσινού πρωταθλήματος. Φέτος το τμήμα είναι φαβορί για τη κατάκτηση της θέσης που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στη νέα μεγαλύτερη κατηγορία που δημιουργείται.
  • Εξαιρετική παρουσία του παιδικού τμήματος στην Α’ κατηγορία με την κατάληψη της 7ης θέσης, ενώ η μέχρι τώρα φετινή πορεία δείχνει ότι θα υπάρξει ανάλογη επιτυχία και φέτος.
  • Μετά τις αλλεπάλληλες συμμετοχές και διακρίσεις στα final-four promini της ΕΣΚΑ, συμμετοχή για πρώτη φορά στο final-four mini της ΕΣΚΑ, με το τμήμα των 2004.
  • Συμμετοχή για πρώτη φορά του συλλόγου σε πρωτάθλημα κοριτσιών ΕΣΚΑ, με το τμήμα των Παγκορασίδων. Φέτος το τμήμα των κορασίδων εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ευχαριστίες:
  • Στους προπονητές του συλλόγου που και πάλι ηγήθηκαν της πετυχημένης πορείας.
  • Στους γονείς των αθλητών για τη μεγάλη εμπιστοσύνη και κατανόηση.
  • Στη Δημοτική Αρχή, το ΔΟΠΑΠ και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την οικονομική ενίσχυση, τα έργα αθλητικών υποδομών και την τεχνική υποστήριξη.
  • Στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και τους διευθυντές των σχολείων για τη φιλοξενία στις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων.
  • Την ΕΣΚΑ και τους διοργανωτές των τουρνουά για τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά να αγωνίζονται.
  • Στους Διαιτητές και τους Κριτές της Αττικής (ΣΕΔΚΑ-ΣΚΚΑ) για την παρουσία και την ανοχή τους.
  • Στα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του έργου του συλλόγου.
  • Τους υποστηρικτές και χορηγούς του συλλόγου.
  • Το αθλητικό κέντρο BIOFIT ACADEMY για τις σωματομετρικές και αθλητικές μετρήσεις.
  • Τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου για τη συνεργασία.
  • Το γιατρό Γιώργο Γεωργιάδη για την πολυετή και αφιλοκερδή ιατρική υποστήριξη.

Η ομιλία του Προέδρου έκλεισε με κάλεσμα στους γονείς να πλαισιώσουν ως μέλη το σύλλογο, που είναι ανοιχτός στην κοινωνία και που με τη μαζικότερη συμμετοχή τους θα πετύχει ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωσή του.

Στην εκδήλωση εκλήθησαν να μιλήσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας της Ολυμπιάδας Παπάγου. Αθλητές, προπονητές και γονείς απάντησαν εν συντομία, ο καθένας από τη θέση του και το ρόλο του, στο θεματικό ερώτημα: «Γιατί στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ».

Μίλησαν οι μικροί αθλητές Άγγελος Παυλίδης και Αντώνης Κουλόπουλος, οι προπονητές Κοσμάς Μελισσάρης-Παπανικολάου και Χρήστος Σγουρίτσας και οι γονείς Μαρία Χουχουλή και Γιάννης Χανιωτάκης.

Ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου της ΕΣΚΑ, Ιωάννη Αλεξόπουλου, για την πολύτιμη, ανιδιοτελή και πολυετή προσφορά του στο άθλημα και στο αθηναϊκό μπάσκετ.

Ο κ. Αλεξόπουλος χαιρέτισε με τη σειρά του την εκδήλωση τονίζοντας ότι το πλήθος των αθλητών στις ακαδημίες και το γεμάτο παιδιά Αμφιθέατρο είναι η καλύτερη απόδειξη για το έργο που επιτελείται στο σύλλογό μας και είναι αυτό που χαρακτηρίζει, μαζί με όσα άλλα ακούστηκαν στην εκδήλωση, την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ σαν ένα σπουδαίο σύλλογο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη προσφορά του προπονητή της Ολυμπιάδας, Χρήστου Σγουρίτσα, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ, ως ομοσπονδιακός προπονητής και στη μεγάλη και πολυποίκιλη εργασία και προσφορά του Αντιπροέδρου του συλλόγου, Κώστα Κώτση, σαν μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑ.

Ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, στο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία, συνεχάρη τους αθλητές και προπονητές για τις επιτυχίες τους αλλά και τα μέλη του ΔΣ της Ολυμπιάδας για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο σύλλογο. Στάθηκε ιδιαίτερα στα παιδιά-αθλητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν να αθλούνται και έκλεισε λέγοντας ότι ο αθλητισμός και οι αθλητικές υποδομές της πόλης μας ήταν, είναι και θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Δημήτρης Οικονόμου, ευχήθηκε υγεία σε όλους και επιτυχίες στην Ολυμπιάδα Παπάγου και έκλεισε με τη δέσμευση ότι τα έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην πόλη μας θα συνεχισθούν εντατικότερα στο επόμενο εξάμηνο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των επιτυχόντων αθλητών στις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου τους απονεμήθηκαν έπαινοι.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και τις θερμότερες ευχές του Προέδρου, κ. Μελισσάρη, για τη νέα χρονιά 2018 και την παραλαβή των δώρων από τους τυχερούς αθλητές όλων των τμημάτων του Συλλόγου.

Τυχεροί της πίτας του συλλόγου οι προπονητές και γυμναστές.