Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών


Από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο Οργανισμό από το Υπουργείο Παιδείας «Επιχειρησιακή Εκπαιδευτική ΕΠΕ», προσφέρει σε κατοίκους δωρεάν εκπαίδευση στο θεματικό αντικείμενο της Πληροφορικής – Βασικές Δεξιότητες Η/Υ.

Η εκπαίδευση αφορά μόνο όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, αποδεκτό από το ΑΣΕΠ και θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και η μόνη υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «UNICERTPRIMARY», με κόστος 170 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται  στον Οργανισμό με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε δύο δόσεις, ως εξής:
  • 1η δόση: 70 ευρώ κατά την έναρξη των μαθημάτων.
  • 2η δόση: 100 ευρώ τη μέρα των εξετάσεων.

Σε περίπτωση αποτυχίας των εξεταζομένων (σε όποια ή όποιες ενότητες), οι επανεξετάσεις θα είναι δωρεάν.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκπαίδευσης και η πιστοποίηση περιλαμβάνει τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:
  • Επεξεργασία Κειμένου (MS Word).
  • Υπολογιστικά Φύλλα (MS Excel).
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου (MS Outlook, Internet Explorer).

Τα δωρεάν μαθήματα θα διεξάγονται στον 1ο όροφο του κτιρίου ΚΑΠΗ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα-εργαστήριο πληροφορικής, επί της οδού Αγαμέμνονος 4 στο Χολαργό και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι συνολικά 30 ώρες, ενώ θα υπάρχουν πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη καθημερινά (09:00-14:00) να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός – 1ος όροφος) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@dpapxol.gov.gr.

Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, οι εξετάσεις θα δίνονται στο εξεταστικό κέντρο: «Επιχειρησιακή Εκπαιδευτική ΕΠΕ» – Λ. Πειραιώς 108, ΤΚ 11854, Γκάζι, Αθήνα. Τηλ. 2109537370.

Πληροφορίες-Αιτήσεις -Τηλ. Επικοινωνίας: 2132002831-893 (Γραφείο Παιδείας, Αντιδήμαρχος Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη).