Τίμησε τους πεσόντες των Ιμίων ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού (pics)

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (31/1) οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες στα Ίμια το 1996 (Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός), ως ένδειξη χρέους απέναντι στους τρεις ήρωες που υπερασπίστηκαν με πίστη και αφοσίωση τη σημαία μας και την πατρίδα μας.

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (31/1) οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες στα Ίμια το 1996, τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και το Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ως ένδειξη χρέους απέναντι στους τρεις ήρωες που υπερασπίστηκαν με πίστη και αφοσίωση τη σημαία μας και την πατρίδα μας.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» παρακολούθησαν μια εξαιρετική εκδήλωση από την Πρόεδρο και τα μέλη του Αρχείου-Μουσείου Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών.

Οι ομιλητές, Ιωάννης Κρασσάς, Παναγιώτης Αλεξόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, συγκίνησαν το κοινό με τις ομιλίες τους, που ανέδειξαν το μεγαλείο της θυσίας των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή, με την Πόπη Μάλφα στο πιάνο.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στου Παπάγου η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια, όπου στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, Μαρία Δημάκου.