Τίμησε τη γυναίκα η παράταξη Τίγκα (pics)


Στο γεμάτο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού.

Διαβάστε αναλυτικά το επίσημο Δελτίο Τύπου που απέστειλε την Πέμπτη (22/3) στον τοπικό Τύπο ο κ. Τίγκας:

Ο Κώστας Τίγκας
και οι Συνεργάτες του

Δελτίο Τύπου 14

Κοσμοπλημμύρα στην Εκδήλωση
«Αφιέρωμα στη Γυναίκα»

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 τιμήσαμε τη Γυναίκα με ένα μεγάλο μουσικό «Αφιέρωμα στη Γυναίκα», εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενώπιον 420-450 φίλων που ασφυκτικά γέμισε το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δήμου μας. Η συναυλία αυτή αφιέρωμα ήταν ένα ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης της προσφοράς της γυναίκας και του πολυδιάστατου ρόλου της. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους μη βρίσκοντας κάθισμα αναγκάσθηκαν να φύγουν.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην  προσφώνησή του τόνισε ότι ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας συμβολίζει τους αγώνες της  για πλήρη ένταξη στην δημιουργική ποικιλομορφία της κοινωνίας μας. Οι γυναίκες είναι σύμβολα δύναμης και αδιάκοπου αγώνα. Και αυτή η διαπίστωση δεν αποτελεί ψευδαίσθηση ότι οι πολιτικές της ισότητας λειτουργούν μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις.

Δυστυχώς, δικαιώματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως κεκτημένα για τις γυναίκες, έχουν πληγεί από τις αλλαγές που επέφερε η κρίση. Είναι ανάγκη λοιπόν, να αποκτήσει και πάλι νόημα η ισότητα των φύλων. Και εδώ το βάρος πέφτει και πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία, όλα αυτά τα χρόνια, ανέλαβε με επιτυχία τον κοινωνικό της ρόλο.

Με την έναρξη της εκδήλωσης η δημότης  μας, εκλεκτή Καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Μπέσιλα – Βήκα Ευρυδίκη μας παρουσίασε το θέμα   “Η ανισότητα των φύλων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες”. Ήταν μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, που η κ. Καθηγήτρια με το γεμάτο περιεχομένου λόγο της  μας έδωσε τη σημερινή εικόνα της γυναίκας.

Ακολούθως τιμήσαμε τις:
  • Επίτιμη Δήμαρχο Παπάγου και Τέως Αντινομάρχη  Αθήνας κ. Λιάπη Πίτσα, την αγωνίστρια της αυτοδιοίκησης, την πρωταθλήτρια της προσφοράς, τη Δήμαρχο του ζεστού λόγου.
  • Αγωνίστρια ΑμεΑ κ. Ανδριτσάκη Αναστασία, που διακρίνεται για την ενασχόλησή της με την κοινωνική αγωγή.
  • Πολύτεκνη μάννα  αγωνίστρια κ. Πρωτόπαπα Ειρήνη, για την προσφορά και αφοσίωση στην ανατροφή των πέντε(5) παιδιών της.

Θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο της Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παπασυριοπούλου Βάσω, τους εκλεκτούς χορωδούς και τον υπέροχο μαέστρο  κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο για τις μοναδικές ερμηνείες των τραγουδιών που μας προσέφεραν.

Είναι βέβαιο ότι  από αυτά τα κομμάτια που ακούσαμε, υπάρχουν ερμηνείες που ακούστηκαν ίσως για πρώτη φορά. Τούτο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παρουσία της εκλεκτής Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αρίσταρχος Γκρέκας, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού κ. Σκούρτης Χαράλαμπος, ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας κ. Παπανδρέου Γιάννης, ο πρώην βουλευτής κ. Μπρακατσούλας Βασίλειος.

Ακόμη παρέστησαν και τους ευχαριστούμε, ο Δημοτικός Σύμβουλος πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού και νυν Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Οικονόμου Δημήτριος, η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ζουρούδη  κ. Καλλιοντζή Κων/να, οι πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ρουφογάλη Μιμή και Τούτουζας Δημήτριος, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι  κκ. Ρίζος Λουκάς, Ευαγγελοπούλου Ένι και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Λακώνων κ. Γκλεζάκος Θεόδωρος.

Από τους πολιτιστικούς συλλόγους παρέστησαν και τους ευχαριστούμε, η Πρόεδρος  της « Πανελλήνιας Οργάνωσης Ελληνική Εστία » κ. Οικονόμου Μαίρη, η Πρόεδρος της « Φλόγας Αγάπης » κ. Ζουρμπάκη Γωγώ, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου              « Αλέξανδρος » κ. Βογιατζής Αλέκος και το μέλος του ΔΣ               κ. Ξανθόπουλος Κάκης ,ο Πρόεδρος των Κρητών κ. Καπετανάκης Κώστας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Παπαγιωτών και Φίλων » κ. Ηλιάδης Στάμος και η Γενική Γραμματέας κ Μουτάφη Αλέκα.

Ακόμη παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου « Αγάπη και Φροντίδα » κ. Κουμπλή Νανά,  ο Πρόεδρος της «Περιηγητικής Λέσχης»   κ. Κρανιώτης Βάιος και η Γραμματέας κ. Γαϊτανάκη Μιρέλλα, η Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου κ. Προκοπίου Γωγώ, ο Πρόεδρος των «Φίλων των Αναπήρων» κ. Κούτρας Κων/νος, ο Γενικός Γραμματέας των Μακεδόνων και Θρακών κ. Τσιαφάκης Βασίλειος εκπροσωπώντας την Πρόεδρο κ. Λιάχνη Αμαλία.

Επίσης παρέστησαν και τους ευχαριστούμε, η Γενική Γραμματέας της« Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος » κ. Αγγελή εκπροσωπούσα τον Πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο Βασίλειο, η Γενική Γραμματέας των «Καρδιτσιωτών της Αθήνας» κ. Τσίπρα Θωμαΐς εκπροσωπούσα τον Πρόεδρο κ. Κουσαή Κώστα, η Αντιπρόεδρος των Λαρισαίων της Αθήνας κ. Γέμτου Αργυρώ, εκπροσωπούσα την Πρόεδρο κ. Παπαμάρκου Μαρία, ο Πρόεδρος της «Ενώσεως Χορωδιών Ελλάδος» κ. Οικονόμου και ο Μαέστρος κ. Κουρής.

Από πλευράς Τοπικού Τύπου παρέστησαν ο εκδότης του Αντίλογου Χολαργού κ. Δεληγιάννης Κώστας και της Παπάγου Πολιτείας κ. Οικονόμου Δημήτρης και των blogs κ. Κούτρα Δήμητρα της Boreia Geitonia  και κ. Χαμηλοθώρη Νατάσα του My xolargos και τους ευχαριστούμε θερμά.

Τελειώνοντας ο  Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην  αποφώνησή του αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την τόσο σημαντική βοήθειά τους, απευθυνόμενος στους παριστάμενους φίλους τους ευχαρίστησε και πάλι και τόνισε ότι με την παρουσία  τους  δείχνουν ότι στηρίζουν   και     συμπαρίστανται   στην προσπάθειά. Τους διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι μπορούμε να παρέχουμε στο Δήμο και στους Δημότες μας μια άλλη πρωτόγνωρη ποιότητα υπηρεσιών σύγχρονη, ανθρώπινη  και αποτελεσματική. Υπηρεσίες τις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαιούνται. Η προσφορά μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, με το δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας στην πρώτη γραμμή, στον οποίο ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα σταθούμε δίπλα του.

Δύναμή μας η αγάπη σας!!!