Στεγάστε ΤΩΡΑ το Δημοτικό Καφέ


Την ώρα που το αγαπημένο στέκι των Χολαργιωτών συνεχίζει να αποτελεί μέσο φτηνής αντιπολίτευσης, το «Μένουμε Χολαργό» προτείνει για μία ακόμη φορά το αυτονόητο. Τη στέγαση του υφιστάμενου χώρου του αναψυκτηρίου, ώστε το κεντρικό πάρκο να παραμένει ζωντανό και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για το Δημοτικό Καφέ δεν χρειάζονται πολλά λόγια και… φιλοσοφίες. Ως γνωστόν, δημιουργήθηκε το 2008 στο κεντρικό πάρκο της πόλης από τον τελευταίο Δήμαρχο Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου, αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τη συντριπτική πλειοψηφία των Χολαργιωτών και όχι μόνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δίνει κάθε καλοκαίρι ζωή, σε ένα πάρκο που έως το 2008 χρησίμευε περισσότερο στα συμπαθή τετράποδα και τους χρήστες ναρκωτικών παρά σε όλους τους υπόλοιπους.

Το Δημοτικό Καφέ, βέβαια, ως ένα ακόμη έργο Νικολάου, πολεμήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να πολεμείται μέχρι σήμερα, από τα ίδια μάλιστα άτομα και φυσικά για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους. Τα όποια προσχήματα για το περιβάλλον που… πλήττεται από την ύπαρξη του Καφέ δεν πείθουν ούτε τους ίδιους, οι οποίοι, όταν ο Ξύδης έχτιζε μέσα στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου το τεράστιο Verde, προφανώς αμόλαγαν… αετό στην αλάνα.

Στο σήμερα και στο διά ταύτα, αυτό που χρειάζεται το Δημοτικό Καφέ και κατ’ επέκταση το κεντρικό πάρκο και αυτό που αποδεδειγμένα επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Χολαργιωτών, είναι η στέγαση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και όταν λέμε στέγαση δεν εννοούμε… μπετά, όπως στην περίπτωση του Verde, αλλά το «ντύσιμο» του υπάρχοντα χώρου των τραπεζοκαθισμάτων με ξύλινη ή γυάλινη κατασκευή, ώστε να δημιουργηθεί ένας εσωτερικός χώρος που θα προστατεύεται από τη βροχή και το κρύο.

Ώστε το Καφέ και το πάρκο να σφύζουν από ζωή 12 μήνες το χρόνο και όχι 5.