Στη Ρωσία η χορωδία της Φανερωμένης


Δύο μοναδικές συναυλίες βυζαντινής εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής θα δώσει στις αρχές Ιουνίου σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού, Γεώργιου Χατζηχρόνογλου.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, με έδρα τη Μόσχα (ΚΕΠ), είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τον κόσμο για δύο μοναδικές συναυλίες βυζαντινής εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Γεώργιου Χατζηχρόνογλου, στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018.

Οι συναυλίες της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη:
  • Στη Μόσχα, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στην Καθεδρική Αίθουσα Τελετών του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνος, επί της οδού: 6, Likhov per., str.1.
  • Στην Αγία Πετρούπολη, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στο Ναό της Θεοτόκου, επί της οδού: 1, Mirgorodskaya str.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη συνεδρίασή της στις 10 Μαΐου 2018, ενέκρινε την επίσημη συμμετοχή εκπροσώπων της στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2018, συμμετέχοντας και στις συναυλίες της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών.

Το Χολαργό και την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης θα εκπροσωπήσει ο Αρχιμανδρίτης και Εφημέριος του Ναού, π. Συνέσιος Βικτωράτος, ο οποίος κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακών σπουδών στη Μόσχα και έχει ενεργώς συμμετάσχει στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.