ΕΠΕΙΓΟΝ: Κρατάμε τα απορρίμματα στο σπίτι

Κλειστός μέχρι νεωτέρας ο ΧΥΤΑ Φυλής, λόγω κατολίσθησης | Περιορίζουμε την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους περισυλλογής προς όφελος της δημόσιας υγείας

Έκτακτη και κατ’ επείγουσα ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης (12/6) από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και το σύνολο των Δήμων του λεκανοπεδίου, αφού λόγω κατολίσθησης και ρήγματος στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής τέθηκε απαγορευτικό στην προσέγγιση της χωματερής από απορριμματοφόρα.

Ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς προς το παρόν είναι αδύνατο να εκτιμηθεί, ως εκ τούτου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θανάσης Αυγουρόπουλος, καλεί τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου να περιορίσουν την εναπόθεση των οικιακών απορριμμάτων στους κάδους περισυλλογής και ανακύκλωσης, ώστε να μη δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός, εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματος (λόγω κατολίσθησης και ρήγματος στο χώρο της xωματερής).

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, καθιστώντας απαγορευτική την προσέλευση των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους στο χώρο.

Όπως μας γνωστοποιήθηκε ο χρόνος αποκατάστασης δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να εκτιμηθεί.

Υπάρχει όμως συνεχής επαφή με τους υπεύθυνους της χωματερής για κάθε νεότερο επί του θέματος.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους κατοίκους τη πόλης μας να περιορίσουν την εναπόθεση των οικιακών απορριμμάτων στους κάδους περισυλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, για να μην δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μέχρι την επίλυση του προβλήματος, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την καθαριότητα της πόλης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Θανάσης Αυγουρόπουλος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,
Καθαριότητας & Πρασίνου