ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Κινδυνεύουν οι ζωές Χολαργιωτών και Παπαγιωτών»


ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Τρομοκρατούν τον κόσμο ο Κουγιουμτζόπουλος και η παράταξή του».

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την εγκληματικότητα σε Χολαργό και Παπάγου, εν όψει μάλιστα και των καλοκαιρινών διακοπών, εξέδωσε την Τρίτη (19/6) η δημοτική παράταξη (8 Προτάσεις) του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, για να έρθει μία ημέρα αργότερα (20/6) η σχετική απάντηση από το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για την Εξυπηρέτηση του Πολίτη, Βασίλη Σιαμάνη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την εγκληματικότητα εν’ όψει διακοπών

Με έντονη ανησυχία η παράταξη 8 Προτάσεις παρακολουθεί την πλήρη αδράνεια της δημοτικής αρχής στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών.

Πληρώνοντας 150.000 ευρώ ετησίως μια ιδιωτική εταιρεία security με ελάχιστη έως καμία αποτελεσματικότητα, παρακολουθεί με τα χέρια στις τσέπες, τις ζωές των κατοίκων Παπάγου και Χολαργού να κινδυνεύουν, τις περιουσίες τους να λεηλατούνται και τους δρόμους γεμάτους ανασφάλεια να ερημώνουν τη νύχτα.

Ιδιαίτερα εντείνεται η ανησυχία μας εν’ όψει των θερινών διακοπών.

Η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε το ελάχιστο που είναι η σύγκλιση του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας που τουλάχιστον θα έκανε μια στοιχειώδη αποτύπωση της κατάστασης και μια απλή τεκμηρίωση.

Η Παράταξη 8Προτάσεις έχει εγκαίρως προειδοποιήσει και επισημάνει ότι λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης όλων των αστυνομικών τμημάτων της Ελλάδας, οι δημοτικές δράσεις και πιέσεις είναι ανταγωνιστικές και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου ο Δήμος Παπάγου Χολαργού να προκαλέσει ιδιαίτερο εθνικό και Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων.

Εχουμε καταθέσει τις συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε προτείνει στην δημοτική αρχή να συμβουλευτεί τα Προγράμματα Στρατηγικής Αστυνόμευσης που έχουνε εκπονήσει εκατοντάδες δήμοι στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Να συμμετάσχει σε προγράμματα με διεθνείς συνεργασίες όπως:

Το COPS Community Oriented Policing Services

Τα προγράμματα προσωποποιημένης αστυνόμευσης

Το Neighbourhood Policing Teams network

Τον Παρατηρητή της Γειτονιάς που εφαρμόστηκε στην Κύπρου

Να ακολουθήσει την οδηγία Νο. R (87) 19 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αναφέρεται στην «Οργάνωση της πρόληψης του εγκλήματος», την υπ’ αρ. 711983 Σύσταση για τη «Συμμετοχή του κοινού στην αντεγκληματική πολιτική»

Να συμμετάσχει στο EUROPEAN FORUM FOR URBAN SECURITY και τα προγράμματα που το χρηματοδοτούν όπως το EUROsociAL και το IMPPULS

Να μπει στο EUNWA το δίκτυο πολιτών για την προστασία στις γειτονιές.

Να ενταχθεί στην πλατφόρμα European Crime Prevention Network (EUCPN) και στο ISEC Programme for the Prevention of and Fight against Crime.

Επίσης να συμβουλευτεί το πρόγραμμα της CISCO για τις Εξυπνες πόλεις Technology and the Future of Neighbourhood Policing.

Και τέλος να παρακολουθεί και να μην χάνει προγράμματα όπως το MIGRATION AND HOME AFFAIRS που πρόσφατα έκανε πρόσκληση 13 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα protection of public spaces.

Με όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να δοκιμάσει επιτυχημένες πρακτικές στην προστασία των πολιτών στην γειτονιά, θα μπορούσε να εμπλέξει την πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά νέων τεχνολογιών στην διερεύνηση του θέματος και πάνω από όλα θα μπορούσε με πιλοτικές εφαρμογές να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια ξεχωριστή αντιμετώπιση του προβλήματος στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, αντί να στέλνει άκυρες επιστολές απ’ αυτές που στέλνουν στο γραφείο του Υπουργού άλλοι 324 δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης 8 Προτάσεις για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, κάθε άλλο παρά ανακοίνωση έκφρασης της ανησυχίας τους είναι.

Είναι άλλος ένα τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη παράταξη προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να τρομοκρατήσει τον κόσμο.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των πολιτών μας και λόγω της συγχώνευσης των δύο Αστυνομικών Τμημάτων, γεγονός στο οποίο η δημοτική αρχή ήταν αντίθετη, ο Δήμος μας εκπονεί από τον Οκτώβριο του 2015  πρόγραμμα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών, μέσω της συνεργασίας με ιδιωτική εταιρία security.

Η συνεργασία με την εν λόγω εταιρία περιλαμβάνει βραδινή περιπολία σε όλη την πόλη με τρία αυτοκίνητα-patrolκαι πεζή περιπολία τριών ατόμων, στο μεγάλο πάρκο Παπάγου, στο Άλσος του Χολαργού και σε άλλα σημεία της πόλης μας.

Το προσωπικό της εταιρίας είναι έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο και οι κάτοικοι της πόλη μας αναγνωρίζουν το έργο τους και ομολογουμένως έχει ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειάς τους. Κάθε άλλο λοιπόν παρά με σταυρωμένα χέρια κάθονται.

Επιπλέον ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας, συνεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με το τμήμα Κοινωνιολογίας -τομέας εγκληματολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας, που αφορά στα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών στην πόλη μας, καθώς και στους τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Σχετικά με τα προγράμματα που αναφέρει η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις, προφανώς δεν εφαρμόζονται σε κανέναν δήμο της χώρας μας, ή πρόκειται για προγράμματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ή για πιλοτικές εφαρμογές προγραμμάτων για τα οποία αποφασίζει η αστυνομία.

Δεν μπορούν λοιπόν να κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι δεν κάνει ούτε το ελάχιστο. Ότι μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας το κάνουμε. Να κάνουμε τη δουλειά της αστυνομίας, δυστυχώς δεν μπορούμε.

Ούτε επίσης μπορούμε να στελεχώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό.

Απαιτούμε όμως από τους αρμόδιους  φορείς με πολλαπλές συναντήσεις και επιστολές τις οποίες εσείς χαρακτηρίζετε «άκυρες».

Μάλλον εσείς καταφεύγετε στην πολιτική των άκυρων επιστολών και ανακοινώσεων, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση.

Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίζουμε τις όποιες καλές προθέσεις και προσπάθειες και να μην απαξιώνουμε κάθε τι καλό γίνεται στην πόλη μας, στο βωμό της στείρας αντιπολιτευτικής πολιτικής.

Εμείς από την πλευρά μας αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών είναι υπαρκτό, όπως συμβαίνει και σε όλη τη χώρα.

Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ήταν από τους πρωτοπόρους Δήμους που συνεργάστηκαν με ιδιωτική εταιρία security, πρακτική την οποία ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι της Αττικής.

Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Δήμαρχος έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα την επόμενη εβδομάδα.

Τόσο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την εξυπηρέτηση του πολίτη κ. Βασίλειος Σιαμάνης, αλλά και το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και της ιδιωτικής εταιρείας security, είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. 

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
Βασίλειος Σιαμάνης