Περιηγηθείτε στην Αθήνα του Περικλή του Χολαργέα (vid, pics)


Η αρχαία Αθήνα του Χρυσού Αιώνα του δικού μας Περικλή ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας, μέσα από το νέο βιντεοπαιχνίδι Assassin’s Creed Odyssey.

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης με τον Παρθενώνα, την Πνύκα καθώς και πολλές άλλες περιοχές της αρχαίας Αθήνας, ζωντανεύουν μέσα από το νέο βιντεοπαιχνίδι Assassin’s Creed Odyssey, του στούντιο παραγωγής Ubisoft Quebec, το οποίο ειδικεύεται στην ψηφιακή αναπαράσταση πόλεων για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, οι δημιουργοί του παιχνιδιού επέλεξαν να τοποθετήσουν τη δράση στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Βλέποντας τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα αρχαία κτίσματα, όπως διασώθηκαν στις μέρες μας, ο επισκέπτης σχηματίζει την εντύπωση ότι η αρχαία Αθήνα ήταν μια άχαρη πόλη στην οποία κυριαρχούσε το άσπρο χρώμα του μαρμάρου. Η αλήθεια δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από αυτή την αντίληψη! Η αρχαία Αθήνα ήταν μια πόλη που έσφυζε από χρώμα και ζωή. Όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό γνωρίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ζωγράφιζαν με έντονα χρώματα τα αγάλματα των θεών, επιδιώκοντας να τα κάνουν να δείχνουν αληθινά. Δεν παρέλειπαν μάλιστα να τα ντύνουν κιόλας με ωραία ενδύματα. Εξάλλου, βασικό στοιχείο της γιορτής των Παναθηναίων ήταν η μεταφορά του πέπλου με το οποίο οι ιερείς θα έντυναν το τεραστίων διαστάσεων χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

Έχοντας στο μυαλό αυτή την εικόνα της αρχαίας Αθήνας -και όχι τη σύγχρονη- η σχεδιαστική ομάδα του στούντιο παραγωγής Ubisoft Quebec αποφάσισε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να αναπλάσει την καθημερινή ζωή της αρχαίας πόλης που κατέστη συνώνυμο του πολιτισμού και της ελεύθερης σκέψης. Η ομάδα δημιούργησε μια πόλη γεμάτη ζωή, με Αθηναίους πολίτες να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους κατά τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους του Χολαργέα και την πόλη με τις ιστορικές της τοποθεσίες και κτήρια να ξετυλίγονται έτοιμα για περιπέτειες!

Το βίντεο μας ταξιδεύει στον Πειραιά, στα στενά του Κεραμεικού, στο πανέμορφο Ωδείον του Περικλέους και φυσικά στον Παρθενώνα, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν 20.000 τόνοι πεντελικού μαρμάρου. Αξιοποιώντας γραφικά τελευταίας τεχνολογίας και χρώματα που δεν έχουμε συνηθίσει, οι παραγωγοί δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας Αθήνας τονίζοντας πτυχές της καθημερινότητας των αρχαίων Αθηναίων, όπως ήταν η αγγειοπλαστική, η γλυπτική, η υφαντουργία κ.ά., απεικονίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πτυχές τις οποίες μας παραδίδουν αρχαίοι ιστορικοί και περιηγητές.

Με τη βοήθεια της ιστορικού Στέφανι Αν Ρουάτα -σε συνδυασμό με μακροχρόνια επιτόπια έρευνα- οι δημιουργοί του παιχνιδιού συνέθεσαν το μωσαϊκό μιας πόλης που χτίστηκε και γκρεμίστηκε πολλές φορές στο διάβα των αιώνων, θέλοντας να δώσουν στους χρήστες την αίσθηση ότι ζουν και περιφέρονται στις γειτονιές της αρχαίας Αθήνας. Σύμφωνα με τον Μπεν Χολ, world director του Odyssey, ο απόλυτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η δημιουργία της «πιο αυθεντικής, πιστευτής Ελλάδας που μπορούσαμε, κάνοντάς την όμορφη και διασκεδαστική ταυτόχρονα».

Αν και οι δημιουργοί λένε πως ταξίδεψαν στη χώρα μας για τις ανάγκες του της παραγωγής, διευκρινίζουν πως δεν είχαν στόχο να απεικονίσουν στο 100% την ιστορική πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας βέβαια πως η Ακρόπολη και ο Παρθενώνα μάς παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια των κατοίκων, οι οποίοι έζησαν, εργάστηκαν και μεγαλούργησαν κατά το Χρυσό Αιώνα του Περικλή και εμείς δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε εκστασιασμένοι μπροστά στο θέαμα!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το βίντεο ντύνει εξαιρετική μουσική επένδυση με ελληνικούς ήχους που σε ταξιδεύουν και σε προσκαλούν στο μαγικό κλίμα της εποχής.

Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών (Assassin’s Creed) έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους και κάθε της παιχνίδι δίνει έμφαση σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο η οποία πλαισιώνει το σενάριό του και την εξέλιξη της ιστορίας του. Θεωρούμε δεδομένο πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού θα προκαλέσει αίσθηση και θα δημιουργήσει πολλούς νέους φίλους της χώρας μας στο εξωτερικό.

Απολαύστε ολόκληρο το βίντεο: