Ένα… μπάχαλο στην οδό Σύρου (pics)


«Βράζουν» οι κάτοικοι της οδού Σύρου από το Δευτεριάτικο (17/9) ξερίζωμα χλωρών δέντρων της γειτονιάς τους | Δεκάδες διαμαρτυρίες στο «Μένουμε Χολαργό» και την τηλεόραση

Βιώσιμη αστική κινητικότητα με δέντρα, λοιπόν, ή χωρίς; Το δίλημμα αυτό τέθηκε πια ξεκάθαρα το πρωί της Δευτέρας (17/9) στους κατοίκους της οδού Σύρου, στη γειτονιά των οποίων η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου ανακατασκευάζει αυτές τις μέρες τα πεζοδρόμια.

Νέα πεζοδρόμια, που να περπατιούνται ανεμπόδιστα ή πεζοδρόμια με δέντρα και πράσινο, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της αισθητικής του Χολαργού;

Νέα πεζοδρόμια, με τα δέντρα στη σωστή τους θέση, λέμε εμείς.

Δηλαδή, είτε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, είτε μεταφορά των δέντρων από το μέσον του πεζοδρομίου και μεταφύτευσή τους στις άκρες, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Σε πεζοδρόμια που είναι ανέφικτη αυτή η μεταφορά, τα δέντρα ας μεταφυτεύονται εντός των πρασιών των κατοικιών, ύστερα από συνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιώτη.

Το μαζικό ξερίζωμα των δέντρων της οδού Σύρου το πρωί της Δευτέρας (17/9) έφερε θύελλα αντιδράσεων, με το «Μένουμε Χολαργό» να γίνεται δέκτης δεκάδων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, οι ίδιοι κάτοικοι δεν έμειναν μόνο σε τοπικό επίπεδο, αφού κάλεσαν επί τόπου και την τηλεόραση, προκειμένου το θέμα τους να λάβει έκταση στο πανελλήνιο.

Μία ακόμη περίπτωση όπου η διοίκηση Αποστολόπουλου πηγαίνει για… μαλλί και βγαίνει κουρεμένη, μετά από εκείνη της πλατείας Φανερωμένης, κι όλα αυτά 8 μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.