Το «Μένουμε Χολαργό» καλωσόρισε τον Βλάντο! (pics)

Μανώλης Χάλκος - Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

Με αφορμή την πρώτη Media Day της ΚΑΕ Χολαργός στη σεζόν, στο αναμορφωμένο «Αντώνης Τρίτσης».

H πρώτη Media Day του Χολαργού στη σεζόν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/9) στο αναμορφωμένο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», με τους παίκτες της ομάδας και το προπονητικό επιτελείο να είναι ευδιάθετοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση της Basket League.

Ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για τη νέα χρονιά και τους στόχους της ομάδας. «Το πιο δύσκολο πράγμα σε ομάδες που προέρχονται από ένα ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα όπως είναι η Α2 κατηγορία είναι η στελέχωση πρώτα απ’ όλα εκτός των γραμμών του παρκέ. Δηλαδή δεν μιλάμε για το έμψυχο δυναμικό, αλλά πρώτα για κάποια άλλα ζητήματα όπως είναι το γήπεδο, οι κάμερες που πρέπει να μπουν, η ασφάλεια και γενικά λειτουργικά ζητήματα», υποστήριξε αρχικά ο προπονητής του Χολαργού και συνέχισε: «Έχουμε κάνει μια αρκετά καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Έχουμε στελεχώσει την ομάδα με ένα κράμα νέων παιδιών, με ξένους που έχουν εμπειρία, αλλά και άλλους που παίζουν για πρώτη φορά σ’ ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό και γενικά πιστεύω ότι το ρόστερ μας είναι αρκετά δυνατό. Επιθυμία μας και στόχευσή μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας».

Όσο για την εικόνα στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας, υπογράμμισε: «Έχουμε δώσει αρκετά παιχνίδια ως τώρα. Βέβαια, τα φιλικά το έχω ξαναπεί δεν είναι κριτήριο για το τι μπορεί να κάνεις, αλλά σίγουρα έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο. Όμως, έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε». Και κατέληξε: «Το να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο και απαιτεί σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους».

Από την πλευρά του, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που αποτελεί το μεταγραφικό «μπαμ» του Χολαργού και την απόκτηση του οποίου το «Μένουμε Χολαργό» πρώτο αποκάλυψε από τις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, δήλωσε: «Τη φετινή σεζόν ήθελα να βρεθώ κάπου που θα μπορέσω να πρωταγωνιστήσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποια πρόταση που να με καλύπτει σ’ αυτό το κομμάτι, επέλεξα το Χολαργό. Ήταν επιθυμία μου να πρωταγωνιστήσω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο προπονητής κ. Λυκογιάννης μου εμπιστεύτηκε αυτό τον ρόλο και αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που επέλεξα να έρθω και να παίξω στην ομάδα. Να βοηθήσω τα παιδιά και παράλληλα να βοηθηθώ κι εγώ μέσα απ’ όλη αυτή την προσπάθεια».

Όσο για το Χολαργό, επεσήμανε: «Είναι σημαντικό ότι ο σύλλογος βγάζει πολλή υγεία. Τα θεμέλια είναι πολύ γερά για νεοφώτιστη ομάδα και γι’ αυτό στόχος μας δεν είναι απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Και κατέληξε: «Άλλωστε, οι στόχοι είναι μεγάλοι και αυτό αποτυπώθηκε και πρόσφατα στην παρουσίαση της ομάδας, όπου ο μεγαλομέτοχος (Γιώργος Δρόσος) είπε πως θέλει κάποια στιγμή ο Χολαργός να παίξει και στην Ευρώπη. Ως τώρα στα φιλικά δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο, παίζουμε γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ και εκτιμώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INTIME