Αγανάκτηση για τα λιμνάζοντα νερά της Χατζηκωνσταντή (pics)


Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου της οδού Χατζηκωνσταντή στο «Μένουμε Χολαργό» για τη χρόνια εστία μόλυνσης που αποτελούν τα νερά που λιμνάζουν συστηματικά σε συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος.

Ο Παπαγιώτης Φανούριος Βάλβης επισημαίνει πως από τις 23 Φεβρουαρίου 2018 έχει γνωστοποιήσει το εν λόγω θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς φυσικά να έχει πάρει ουσιαστική απάντηση, όπως και πολλοί άλλοι συνδημότες μας σε αντίστοιχα θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούν.

Διαβάστε όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βάλβης:

«Αγαπητοί,

Ως δημότης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, παίρνω την πρωτοβουλία με αυτό το ηλεκτρονικό μου μήνυμα, να σας γνωστοποιήσω ένα πρόβλημα που υφίσταται στην οδό Χατζηκωνσταντή στον αριθμό 18. Λόγω κακοτεχνίας στην κλίση του δρόμου, η αποχέτευση των όμβριων υδάτων δεν λειτουργεί σωστά. Τα νερά δεν αποχετεύονται στο παρακείμενο ρείθρο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται μαζί με φερτά υλικά (χώμα).

Τα λιμνάζοντα αυτά νερά είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων, αφού το καλοκαίρι πέρα από τη δυσοσμία, μαζεύονται κουνούπια και άλλα έντομα και δημιουργείται εστία μόλυνσης. Επίσης το χειμώνα με τις πολλές βροχοπτώσεις το σημείο είναι επικίνδυνο για πεζούς και τροχοφόρα.

Σας επισυνάπτω πρόσφατες φωτογραφίες, τέσσερις μέρες μετά τη βροχή, όπου τα νερά είναι ακόμα λίγα, αλλά αποδεικνύουν το πρόβλημα έστω και σε μικρότερη κλίμακα. Το μέγεθος του προβλήματος γιγαντώνεται τους χειμερινούς μήνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση ακόμα και στην εν λόγω πολυκατοικία. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, καλούμε εργάτη για να καθαρίσει επί πληρωμή το σημείο.

Επιπροσθέτως σας αναφέρω ότι έγινε γνωστοποίηση του προβλήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου (citify), στις 23/02/2018.

Ευελπιστώ αυτή τη φορά, στην άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου μας και την επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φανούριος Σπ. Βάλβης».