Εργομετρικά τεστ σε μαθητές από το ΓΑΣΧ


Στo πλαίσιo της προώθησης του αθλητισμού σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Χολαργού και Παπάγου, ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού διοργανώνει ημερίδα εργομετρικών αξιολογήσεων για όλα τα παιδιά Γυμνασίου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (12:00), στο Δημοτικό Στάδιο «Μαρκ Μαρσώ».

Η αξιολόγηση είναι προσφορά του συλλόγου προς όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, θα γίνει με τον απαραίτητο εξοπλισμό που παρέχει στο ΓΑΣΧ ο συντοπίτης μας, Γρηγόρης Μπογδάνης (καθηγητής στη σχολή ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ), τον οποίο ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά.

Σκοπός του ΓΑΣ Χολαργού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονιών τους έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος θα περιλαμβάνει το στοιχείο της άθλησης ως τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα της γνώσης των αναγκών και δυνατοτήτων του κάθε παιδιού, ώστε να γίνει πιο συνειδητά η επιλογή του αθλήματος ή του τρόπου άθλησης στη ζωή τους.

Τα παιδιά θα υποβληθούν σε αξιολόγηση των εξής τεσσάρων βασικών ικανοτήτων:

1. Ταχύτητα σε δρόμο 30 μέτρων με φωτοκύτταρα που υπολογίζουν το χρόνο που χρειάστηκε για να διανυθεί η απόσταση.

2. Αλτικότητα μέσω του κατακόρυφου άλματος σε ειδικό τάπητα που υπολογίζει το ύψος του άλματος.

3. Ρίψη με ρίψη μπάλας πάνω από το κεφάλι και καταμέτρηση της απόστασης που καλύφθηκε.

4. Καρδιοναπνευστική αντοχή μέσω παλίνδρομου τρεξίματος 20 μέτρων με προοδευτικά αυξανόμενο ρυθμό (beep test).

Για την ομαλή διεξαγωγή των μετρήσεων αλλά και για την εξασφάλιση των καλύτερων αποτελεσμάτων θα ήταν χρήσιμο να αποσταλούν στο ΓΑΣΧ μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 τα ονόματα των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα, συμπληρωμένα στη συνημμένη φόρμα στο e-mail του συλλόγου: info@gas-holargos.gr.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος θα οριστεί και δεύτερη ημερομηνία.

Διευκρινίσεις:

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.

Η διάρκεια της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων και θα είναι μέχρι δύο ώρες.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων-αξιολόγηση θα γίνει από τους προπονητές στίβου του ΓΑΣ Χολαργού, πτυχιούχους καθηγητές φυσικής αγωγής (ΚΦΑ), σε συνεργασία με τον καθηγητή ΣΕΦΑΑ Γ. Μπογδάνη.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των παιδιών καθώς και τα σχετικά αποτελέσματα, αποτελούν προσωπικά δεδομένα που θα παραληφθούν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και δεν θα χρησιμοποιηθούν από το σύλλογο.

Στην όλη διαδικασία θα παρίσταται γιατρός.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση οι άνθρωποι του ΓΑΣΧ βρίσκονται στη διάθεσή σας, στα τηλέφωνα: 6932313649 και 6986601913.