4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΗΣ: Πέτυχαν οι δρομείς, απέτυχε ο Δήμος (pics)


Με επιτυχία διεξήχθη ο 4ος Αγώνας Δρόμου Πόλης σύμφωνα με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, κανονικό φιάσκο η όλη διοργάνωση σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.

Ας ξεκινήσουμε, κατ’ αρχήν, με το επίσημο Δελτίο Τύπου από πλευράς Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού:

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 4ος αγώνας δρόμου πόλης, τον οποίο διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠ, από το Δήμο μας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια πολύ καλή διοργάνωση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Η δέσμευση του Οργανισμού μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων και την ικανοποίηση των συμπολιτών μας».

Προσπερνάμε τη μεγάλη επιτυχία, άλλωστε ό,τι διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού γνωρίζει «μεγάλη επιτυχία».

Πάμε στη μεγάλη συμμετοχή. 50 περίπου παιδιά στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων και 150 περίπου ενήλικες στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα, δεν το λες και πολύ μεγάλη συμμετοχή, για ένα Δήμο 60.000 κατοίκων και για ένα event που διαφημίστηκε για εβδομάδες στο πανελλήνιο.

Ο καιρός ήταν όντως καλός για τρέξιμο. Ο καλός καιρός όμως και η ασυνήθιστα μικρή συμμετοχή δεν συμβαδίζουν, παρά μόνο να προβληματίζουν πρέπει τους ιθύνοντες.

Όλα αυτά όμως μικρή σημασία έχουν μπροστά στο πραγματικά μεγάλο φιάσκο του 4ου Αγώνα Δρόμου Πόλης. Του αγώνα των 5 και των 10 χιλιομέτρων που τελικά έγιναν 4 και 8 αντίστοιχα, αφού αντί να τηρηθεί η αρχική διαδρομή, «φαγώθηκε» άνευ λόγου και αιτίας η διέλευση από τις οδούς Νευροκοπίου και Ελλησπόντου, με τους ανθρώπους του Δήμου να στρίβουν χωρίς καμία προειδοποίηση τους έκπληκτους αθλητές από την Ιωνίας κατ’ ευθείαν στην Αργυροκάστρου!

Ο γύρος του Δήμου ωστόσο δεν αλλοιώθηκε μόνο χιλιομετρικά, αλλά και κυκλοφοριακά, αφού τόσο στον αγώνα των ενηλίκων, όσο και σε εκείνον των μικρών παιδιών (!), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά (!!), με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές να προσπερνούν και να παρεμποδίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους δρομείς!

Σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά βέβαια, εν έτει 2018, τη μικρότερη ευθύνη φέρουν οι ευγενικοί και συνεργάσιμοι άνθρωποι του ΔΟΠΑΠ. Οι ευθύνες προφανώς και θα πρέπει να αναζητηθούν από τους συμμετέχοντες και τους δημότες Παπάγου-Χολαργού στον ίδιο τους το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, για τον οποίο ο 4ος Αγώνας Δρόμου Πόλης του Δήμου του σήμαινε ακριβώς ό,τι και οι προηγούμενοι: Φωτογραφίες με παρατρεχάμενους σε παρατρεχάμενους, δημόσιες -προεκλογικές- σχέσεις και πυροβολισμοί… εκκίνησης.

Όσο για αποτελέσματα και χρόνους αθλητών; Μην ζητάτε πολλά!