Η απάντηση του Δήμου για το υπερταμείο (vid)


Διαβάστε την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, περί της ένταξης 13 δημοτικών ακινήτων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων:

Απάντηση του Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στην ανακοίνωση του Κώστα Τίγκα περί “Υπερταμείου”

Με έκπληξη αλλά και μία καθυστέρηση ενός μήνα, είδαμε τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Κώστα Τίγκα να εγκαλεί τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού για «εκκωφαντική σιωπή» και μάλιστα «προκλητική». Αναφερόμενος στο γνωστό θέμα των ακινήτων που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του «Υπερταμείου», καλεί τον Ηλία Αποστολόπουλο να κάνει «έστω το ελάχιστον και προφανές», δηλαδή «μία διαμαρτυρία στον υπουργό!».
Επειδή η δική μας πορεία και πολιτική, δεν βασίστηκε ποτέ στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες, το ζήτημα αυτό το έχει ανοίξει εγκαίρως και με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος και μάλιστα ένα μήνα πριν την ανακοίνωση του κ. Τίγκα και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

Κατά την 12η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, στις 17 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη λίστα με τα ακίνητα που έχουν δεσμευτεί από το λεγόμενο «Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων» και που βρίσκονται στα όρια του δήμου.
Όπως σημείωσε από τα 13 συνολικά ακίνητα, τα περισσότερα ανήκουν σε ιδιώτες ή στο δημόσιο. Στον Δήμο μας ανήκουν ουσιαστικά τέσσερα μόλις ακίνητα.Αυτά είναι:

– Το Γήπεδο Τένις (Βεντούρη και Κλειούς)
– Το οικόπεδο 801 τμ που βρίσκεται επί της οδού Αριστοτέλους μεταξύ των αριθμών 86 και 90 (Σημειώνουμε ότι ο Δήμος διεκδικεί το οικόπεδο αυτό δικαστικά, έχει μάλιστα κερδίσει την πρωτόδικη απόφαση και εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου)
– Τα Γήπεδα Τένις Χολαργού επί της οδού Ναυαρίνου
– Το Κοιμητήριο Χολαργού

Όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, η τεχνική υπηρεσία και η νομική υπηρεσία του δήμου συνεργάζονται στενά με σκοπό να ολοκληρωθούν γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η κυριότητα όλων αυτών των ακινήτων και οικοπέδων να παραμείνει στην δημοτική αρχή.
Σε αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του δημάρχου εδώ από 02.27′ έως 04.55′

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού