Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Τότε (2014) ήταν η παράταξη του Δημήτρη Νικολάου, τώρα (2018) είναι η παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου. Κι όμως, το πιο κοινό χαρακτηριστικό των δύο περιοδικών είναι άλλο.

Τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του -προεκλογικού- περιοδικού με τα έργα της 8ετίας Νικολάου στο Χολαργό, ο σημερινός Δήμαρχος προέβη σε μια κίνηση πιστής αντιγραφής, εκδίδοντας ένα αντίστοιχο έντυπο με τα -όποια- έργα τής μέχρι τώρα θητείας του.

Το εν λόγω έντυπο βρίσκεται ήδη στις περισσότερες επιχειρήσεις και τα περισσότερα σπίτια του Δήμου, ακριβώς όπως είχε βρεθεί τότε και το έντυπο των «Ενεργών Δημοτών». Ένα έντυπο που είχε προκαλέσει θαυμασμό σε φίλους, φόβο σε αντιπάλους και που μέχρι σήμερα συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο ακόμη και εντός των υπηρεσιών του ίδιου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Η 8ετία Νικολάου άλλαξε κατά κοινή ομολογία προς το καλύτερο την αγαπημένη μας πόλη, με την 4ετία Ξύδη, αμέσως μετά, να γυρνά το Δήμο και κυρίως το Χολαργό πολλά χρόνια πίσω. Η αδιάφορη για πολλούς (και ναι, είναι πολλοί) 4ετία Αποστολόπουλου αποτυπώνεται στις 36 σελίδες του απολογιστικού εντύπου της παράταξης «Μαζί για την πόλη μας», με το μοναδικό άξιο αναφοράς της όλης ιστορίας (των εντυπώσεων) να είναι η ατυχής προσπάθεια αντιγραφής σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Κι όμως, το πιο κοινό χαρακτηριστικό των δύο περιοδικών είναι άλλο.

Το τότε (2014) περιοδικό προσπάθησε να εντυπωσιάσει και να συσπειρώσει. Κατάφερε το πρώτο, όχι όμως και το δεύτερο, αφού βρέθηκε μια άλλη παράταξη που «μάντρωσε» τα δυνατά στελέχη, ξόδεψε αμέτρητο χρήμα και κέρδισε εύκολα τις εκλογές.

Τώρα, λοιπόν, η ιστορία όπως όλα δείχνουν επαναλαμβάνεται. Απλώς, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές…