Λαμπρά εγκαίνια στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (pics)

Παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βύρωνα Πολύδωρα, της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού και πλήθους πιστών.

Την πρώτη του τέλεση εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, το Σάββατο (3/11) το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Από πολύ νωρίς αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την ιδιαίτερη και μοναδική ακολουθία των εγκαινίων.

Ανανεωμένος ο ναός του Αγίου Γεωργίου μετά τα εγκαίνια και στολισμένος με το μεράκι του προϊσταμένου, π. Αλεξίου, υποδέχτηκε τον κόσμο ο οποίος με ευλάβεια παρακολουθούσε την αναγέννηση της ενορίας.

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την λαμπρή παρουσία του, τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, τους ιερείς και τον πιστό κόσμο της ενορίας, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στον Επίσκοπο Συμεών, προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο της Παναγίας.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε, θαυμάζοντας το θεάρεστο έργο που έχει γίνει στην ενορία, λέγοντας: «Ο π. Αλέξιος ανέλαβε την διακονία του Αγίου Γεωργίου και την έβγαλε εις πέρας».

«Ο καθαγιασμός της αγίας τραπέζης είναι του Θεού και του Αγίου πνεύματος, εμείς είμαστε συλλειτουργοί», σημείωσε στον λόγο του. Σε άλλο σημείο τόνισε την σημασία που έχουν τα εγκαίνια του ναού, «μπαίνουμε σε νέο τρόπο ύπαρξης και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ενορία», ενώ υπογράμμισε πως «ο εγκαινιασμένος ναός είναι μια αγγελία για ανανέωση και νέο πνευματικό ξεκίνημα».

Αμέσως μετά κλήρος και λαός πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της αναθυματικής πλάκας που αναφέρει την θεμελίωση, τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του ναού και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού ιερέως και κτήτορα του Αγίου Γεωργίου, π. Γεωργίου Πλατή.

πηγή