Πάνε… σπίτι τους οι μισοί και πλέον Δημοτικοί Σύμβουλοι του Αποστολόπουλου


Επειδή πολύς (πάρα πολύς, για την ακρίβεια) κόσμος δεν έχει ακόμη καταλάβει τι σημαίνει η απλή αναλογική, η οποία θα ισχύσει στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το «Μένουμε Χολαργό» φροντίζει να κάνει όσο πιο λιανά μπορεί το… ζουμί της υπόθεσης.

Με όσα ίσχυαν έως τώρα, ο συνδυασμός που κέρδιζε τις εκλογές εξασφάλιζε αυτομάτως τις 20 από τις 33 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο μας. Επομένως, ένας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Αποστολόπουλου το 2014 είχε αυξημένες πιθανότητες εκλογής με το σχηματισμό του γιου του αείμνηστου Τάσου Αποστολόπουλου, από τη στιγμή που ο συνδυασμός αυτός ήταν και ο τελικός νικητής.

Με την απλή αναλογική, η κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε συνδυασμό θα γίνει από την α’ Κυριακή, ανάλογα με το ποσοστό που θα έχει λάβει η κάθε παράταξη.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, και αν λάβουμε υπόψιν το ποσοστό της παράταξης Αποστολόπουλου κατά την α’ Κυριακή των εκλογών του 2014, δηλαδή το 25,08%, αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος με απλή αναλογική δεν θα είχε 20 δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά 8. Πέντε (5) αντί για 2 θα είχε η παράταξη Τίγκα, 4 αντί για 2 η παράταξη Ζήκα, 4 αντί για 2 η παράταξη Κεχρή, 3 αντί για 2 η παράταξη Δασκαλόπουλου, 3 αντί για 2 η παράταξη Κουγιουμτζόπουλου, 3 αντί για 1 η παράταξη Νικολάου, 2 αντί για 1 η παράταξη Ρεμούνδου και μόνο η παράταξη Πολυκαλά θα είχε και σε αυτή την περίπτωση μόλις 1 Δημοτικό Σύμβουλο.

Εφόσον λοιπόν η παράταξη Αποστολόπουλου καταφέρει στις 26 Μαΐου 2019 να επαναλάβει το 25,08% της α’ Κυριακής του 2014, θα εκλέξει τους 8 -πρώτους σε σταυρούς- Δημοτικούς Συμβούλους, όπως προαναφέραμε. Ούτε έναν περισσότερο.

Ακόμη και στην περίπτωση όμως που ο Ηλίας Αποστολόπουλος αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του και καταφέρει να βρεθεί και 10 μονάδες ψηλότερα (35%), πάλι ο αριθμός των Δημοτικών του Συμβούλων θα είναι μικρός και σίγουρα πολύ κάτω από τους 17 που απαιτεί η πλειοψηφία. Ακόμη και με 35%, λοιπόν, ο σημερινός Δήμαρχος θα εκλέξει 11 Δημοτικούς Συμβούλους. Και σε αυτή την περίπτωση, πολύ λιγότερους (για την ακρίβεια σχεδόν τους μισούς) από τους 20 που διαθέτει σήμερα.

Τη στιγμή που για να εξασφαλίσει ένας συνδυασμός την πλειοψηφία θα πρέπει να πάρει το 50%+1 των ψήφων, ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον τις 17 από τις 33 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου και την ώρα που για να ξανακερδίσει μια παράταξη 20 έδρες θα πρέπει να πιάσει την α’ Κυριακή ποσοστά της τάξης του 60%, πράγματα που δεν συμβαίνουν ούτε στη Βόρεια Κορέα δηλαδή, γίνεται κατανοητό πως οι μισοί και πλέον σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου ετοιμάζονται για πρόωρη «συνταξιοδότηση».

Κι αν ετοιμάζονται οι μισοί και πλέον σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ηλία Αποστολόπουλου για πρόωρη «συνταξιοδότηση», τι να πουν και εκείνοι που σπεύδουν να κλείσουν από τώρα θέση στην παράταξη «Μαζί για την πόλη μας». Εκτός κι αν είναι τόσο σίγουροι για τις εκατοντάδες των ψηφοφόρων που θα… ψηφίσουν τον κάθε έναν από αυτούς!