ΔΡΟΣΟΣ: «Οι 24 στην εξέδρα έγιναν 1.000»


Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ Χολαργός, Γιώργου Δρόσου, στον Παναγιώτη Μπουρδή και το SDNA.gr.

Λίγες ώρες μετά το 6ο ροζ φύλλο αγώνα της ΑΕ Χολαργού στη Betshop.gr Basket League, ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, Γιώργος Δρόσος, μίλησε από την Αμερική όπου βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα SDNA.gr και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπουρδή.

Το «Μένουμε Χολαργό» αναδημοσιεύει την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Δρόσου, από την οποία ξεχωρίζει η ατάκα πως «πριν τέσσερα χρόνια στο γήπεδο ήταν 24 άτομα, σήμερα πλησιάζουμε τους 1.000».

Διαβάστε αναλυτικά:

Δρόσος στο SDNA: «Πριν τέσσερα χρόνια στο γήπεδο ήταν 24 άτομα, σήμερα πλησιάζουμε τους 1000»

Ο Χολαργός έβαλε ιδανικό επίλογο στο 2018 και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Γιώργος Δρόσος, υπογραμμίζει μέσα από το SDNA όσα διατηρούν στον… αφρό την ομάδα των βορείων προαστίων.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Χολαργός εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή στην Basket League. Οι ενέργειες που ακολούθησαν για να σταθεί άκρως ανταγωνιστική η ομάδα στην παρθενική παρουσία της στα «μεγάλα σαλόνια» εκ του αποτελέσματος μοιάζουν επιτυχημένες.

Από την επιλογή του Άρη Λυκογιάννη στην άκρη του πάγκου, μέχρι και την στελέχωση του ρόστερ από το οποίο δεσπόζει το όνομα του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Γιώργος Δρόσος, μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τις προσπάθειές του.

Το 2018 σε μερικές ώρες θα ανήκει στο παρελθόν, ενδέχεται όμως η νέα χρονιά να βρει τον Χολαργό ακόμη και στην 6η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος! Ο νεοφώτιστος της κατηγορίας κέρδισε εύκολα το Λαύριο και περιμένει το σημερινό (17:00) αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακού προκειμένου να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη.

Μέσα από το SDNA, o Γιώργος Δρόσος κάνει αποτίμηση της φετινής σεζόν για τον Χολαργό, παραθέτει τους αγωνιστικούς και μη στόχους της ομάδας και στέκεται προσωπικά στον κορυφαίο παίκτη της, Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Είθισται οι παράγοντες στην Ελλάδα να βρίσκονται συχνά μπροστά στις κάμερες. Πώς δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με εσάς;

«Η συγκεκριμένη στάση ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που είχα εμπλακεί με τον Χολαργό. Όλο αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για προσωπική προβολή. Πρέπει οι πραγματικοί πρωταγωνιστές να βγαίνουν μπροστά σε όλο αυτό. Εγώ ως παλιός αθλητής το έζησα πάρα πολύ αυτό και δεν θέλω να κάνω αυτά που κορόιδευα. Δεν είναι τρόπος προβολής το μπάσκετ, υπάρχουν άλλα πράγματα να προωθήσει κάποιος την δουλειά του».

Η σχέση με την ομάδα πώς προέκυψε;

«Είμαι γέννημα-θρέμμα στον Χολαργό. Στην περιοχή μεγάλωσα και πήγα σχολείο. Μία χρόνια φιλία με τον Κώστα Τούτουζα με έφερε κοντά στην ομάδα πριν 3,5-4 χρόνια. Τότε παραλίγο να πέσουμε στην Γ’Εθνική. Μπήκα στην ομάδα και προσπαθήσαμε να φτάσουμε λίγο πιο ψηλά χρόνο με τον χρόνο».

Τελικά είναι πλεονέκτημα ή όχι ένας διοικητικός παράγοντας να έχει άποψη για πολλά ζητήματα, κυρίως αγωνιστικής φύσεως;

«Το καλό ή κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά υποκειμενικό και πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Θεωρώ ότι επειδή εμείς έχουμε συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή την ομάδα από την πρώτη ημέρα, όποιος προπονητής και να πέρασε, έχει το 100% της ευθύνης να επιλέξει τους παίκτες και τον τρόπο που θέλει να κινηθεί.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως υπήρξα αθλητής σίγουρα βοηθάει την ψυχολογία των παιδιών και νομίζω ότι ένα μικρό λιθαράκι μπήκε στο πούλμαν της επιστροφής στο Ηράκλειο, μετά την ήττα της ομάδας μας από το Ρέθυμνο. Εκεί είπα κάποια πράγματα όπως τα αισθανόμουν και τους έδωσε μία μεγάλη ώθηση για τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες».

Σας προβλημάτισε εκείνη η ήττα, με την έννοια να φοβηθείτε ότι το πλάνο «στραβώνει»;

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πάση θυσία εκείνη την ώρα, μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα, έπρεπε τα παιδιά να αποκτήσουν ψυχολογική δύναμη για να συνεχίσουν παρακάτω 20 λεπτά μετά τον αγώνα και την ήττα στην παράταση. Το ρόστερ, η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο είναι πολύ ικανά. Γίνεται δουλειά, πηγαίνουν ωραία και στρωτά. Νομίζω ότι από εκείνο το παιχνίδι έχουμε αλλάξει το στυλ μας, αγωνιζόμαστε με περισσότερο μυαλό και μεγαλύτερη πίστη μέσα στο γήπεδο».

Ο κόουτς Λυκογιάννης εξακολουθεί να μην οριοθετεί ξεκάθαρο στόχο. Εσείς από την πλευρά σας με τι θα είστε ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

«Όλος αυτός ο αγώνας “πιάνει” τόπο. Εγώ το μόνο που βλέπω είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων παιχνιδιών. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα παλέψουμε για το κάτι παραπάνω. Στην λογική του πρωταθλητισμού που έχω εγώ πρέπει να προσπαθήσεις σε κάθε ματς. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα κρίνουν πολλά. Δεν μιλάω για το ματς στο ΟΑΚΑ. Παρόλο που ξέρω ότι ο Άρης Λυκογιάννης και σε αυτό θα κάνει την ομάδα να παλέψει και να μην χάσει με “κάτω τα χέρια”. Σίγουρα ωστόσο το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο στην έδρα. Αν το πάρουμε σίγουρα τα σχέδια μπορούν να επαναπροσδιοριστούν. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, όμως εδώ που βρισκόμαστε πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις συγκυρίες και να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο πάνω από την οκτάδα».

Πώς θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία σας με τον προπονητή;

«Είναι άψογη. Παρόλο που είμαι στην Αμερική έχουμε καθημερινή επικοινωνία και αυτό είναι που με κρατάει δεμένο με την ομάδα και τα δρώμενα αν και είμαι πάνω από 10.000 χιλιόμετρα μακριά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πάρα πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο από εμένα. Όλοι έχουν συμβάλει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει ούτε έναν περσινό αθλητή ή φροντιστή, ούσα εντελώς καινούρια σημαίνει ότι έγινε καλή δουλειά το καλοκαίρι και σωστές επιλογές. Μπόρεσε ο κόουτς να φτιάξει το συνδυασμό για να μην φανεί αυτό».

Πώς πείθεις έναν διεθνή παίκτη και με εμπειρία από το εξωτερικό όπως ο Γιάνκοβιτς, αφενός να έρθει στον Χολαργό, αφετέρου να απορρίψει πρόταση σαν αυτή της Τενερίφης;

«Ο Βλάντο είναι αρχηγός της ομάδας. Το δεύτερο και σημαντικό είναι πως πρόκειται για τον μοναδικό αθλητή της ομάδας με τον οποίο έτυχε να επέμβω και να κάνω προσωπική συζήτηση μαζί του για να τον πείσουμε να έρθει. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που τον έχουμε μαζί μας. Από την ώρα που ανταλλάξαμε τις πρώτες κουβέντες κατάλαβε αυτός και εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε μία πολύ ωραία πορεία. Κάτι είδε στην ομάδα μας και τους συμπαίκτες του.

Τελικά, δικαιώνεται για την επιλογή του. Είναι το κερασάκι στην τούρτα του για την ομάδα του Χολαργού, για τον λόγο αυτό ήρθε και τελευταίος. Μαζί του έχει αλλάξει το status και τα αποδυτήριά μας, ειδικά όταν όλοι οι αθλητές είναι καινούριοι χρειάζονται τέτοιοι παίκτες».

Υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση του κόσμου, σε μία περιοχή η οποία ποτέ στο παρελθόν πέρα από τον Παπάγο, δεν είχε ομάδα σε πρώτη κατηγορία σε οποιοδήποτε σπορ;

«Είναι απλά τα πράγματα. Όταν πήγα πρώτη φορά στον Χολαργό πριν τέσσερα χρόνια ήμασταν 24 άνθρωποι. Στον αγώνα με το Λαύριο βρέθηκαν σχεδόν 1000 άτομα. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για εμένα, ώστε μέσα σε 36-42 μήνες σήμερα να πλησιάζουμε τους 1000. Σίγουρα μπορούμε να γεμίσουμε το γήπεδο και αυτές τις κινήσεις κάνουμε ως διοίκηση».

Να περιμένουμε δώρο-μεταγραφή για το 2019;

«Είμαστε πλήρεις. Το μόνο που αλλάξαμε είναι ο Ντόρσεϊ με τον Τάλτον. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να παραμείνουμε έτσι και στο τέλος της χρονιάς χωρίς καμία μεταγραφή».