Την επαναφορά του ΑΤ Παπάγου ζητούν Τίγκας-Ανυφαντής


Με κοινή τους επιστολή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και Γιώργος Ανυφαντής ζητούν την επαναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά:

Παπάγου 17 Νοε.2018

ΠΡΟΣ
Κυρία
Γεροβασίλη Όλγα
Υπουργό Προστασίας
του Πολίτη

Π. Κανελλόπουλου 4
101 77 – Αθήνα

ΘΕΜΑ: Ασφάλεια Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Κυρία Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας από πλευράς ασφάλειας.

Πέρυσι τον Ιούλιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει Αστυνομικά Τμήματα(AT) και Τμήματα Ασφαλείας(TA) ενοποιώντας τα με άλλα. Ως εκ τούτου ενοποιήθηκαν το Α.Τ και το Τ.Α Παπάγου με τα αντίστοιχα του Χολαργού και δημιουργήθηκαν το Α.Τ και το Τ.Α Παπάγου – Χολαργού.

Σήμερα, δέκα έξι μήνες μετά, η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και οι διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα καθώς και αυτοκίνητα. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που επισήμως λάβαμε από το Τ.Α Παπάγου – Χολαργού , το Α’ εξάμηνο του 2018 έγιναν στο Δήμο μας 275 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα.

Όπως γνωρίζετε, η Δημόσια Τάξη δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω της καταστολής αλλά κυρίως χάριν της πρόνοιας. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσουμε – και να αποθαρρύνουμε – την αύξηση της εγκληματικότητας στις γειτονιές μας. Εμείς, ως ενεργοί πολίτες, που γνωρίζουμε ότι η στείρα κριτική δεν αποτελεί λύση, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία και προτείνουμε τα εξής:

  • Δημιουργία αυτοτελών Α.Τ και Τ.Α Παπάγου όπως ήταν πριν καταργηθούν, ή Δημιουργία ενός Αστυνομικού Σταθμού με έδρα τον Παπάγο, που θα ανήκει στο ενιαίο Α.Τ και Τ.Α Παπάγου – Χολαργού.
  • Προς ελαχιστοποίηση του κόστους δε, εκτιμούμε ότι όποια λύση και αν υιοθετηθεί, το συγκροτούμενο Τμήμα μπορεί να στεγαστεί δωρεάν σε δύο εκ των τεσσάρων ορόφων του ιδιόκτητου πρώην Δημαρχείου Παπάγου.

Κυρία Υπουργέ,

Η κατάσταση σήμερα είναι απογοητευτική και άκρως επικίνδυνη ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες των σπιτιών που γειτνιάζουν προς τον Υμηττό, δηλαδή στον περιαστικό ιστό.

Πιστεύουμε από όσα αναφέρθηκαν ότι θα κατανοήσατε πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας της τοπικής μας κοινωνίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για τη μελέτη της επιστολής και αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις σας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση
Ο Επικεφαλής
ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ

Ενεργοί Δημότες
Ο Επικεφαλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ