Υπόκλιση Κανάκη σε Τούτουζα!


Με τα καλύτερα λόγια καλωσορίζει στον εκλογικό στίβο τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρη Τούτουζα, ο εκ των συνδιεκδικητών της Δημαρχίας, Νικήτας Κανάκης.

Το ποιόν και η διαφορετική κουλτούρα του Χολαργιώτη Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστά στους περισσότερους, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης (11/12) ο Νικήτας Κανάκης εξέπληξε για μία ακόμη φορά θετικά την κοινή γνώμη.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού προέβη σε μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, καλωσορίζοντας με τα θερμότερα λόγια την υποψηφιότητα Τούτουζα για τη Δημαρχία. Μια υποψηφιότητα που πρώτο το «Μένουμε Χολαργό» είχε ήδη αποκαλύψει από το πρωί της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγραψε ο «βαμμένος Γαύρος» Νικήτας Κανάκης, για τον «φανατικό Παναθηναϊκάκια» και φίλο του, Δημήτρη Τούτουζα, τα οποία και αναμένεται να σηματοδοτήσουν ειδικές εξελίξεις εν όψει εκλογών:

«Ξέρω πως μοιάζει παράξενο κάποιος που διεκδικεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος να παρουσιάζει στην σελίδα του την είδηση ανακήρυξης της υποψηφιότητας ενός άλλου υποψηφίου Δημάρχου, ενός “εχθρού”. Και να γράφει με το καλημέρα καλά λόγια.

Αλλά εγώ δεν είμαι ένας συνηθισμένος υποψήφιος, και ούτε σκέπτομαι και ενεργώ με τον πατροπαράδοτο τρόπο, και όσοι με γνωρίζετε αυτό το ξέρετε καλά. Άλλωστε όταν μπήκα σε αυτή την όμορφη περιπέτεια των τοπικών εκλογών στην πόλη μου τον Χολαργό και τον Παπάγο, το πρώτο πράγμα που δήλωσα είναι πως θα συνεχίσω να είμαι ο Νικήτας που όλοι ξέρουν από παιδί στο Χολαργό, ο Νικήτας των Γιατρών του Κόσμου. Ένας άνθρωπος που τιμά τις φιλίες του, σέβεται τους απέναντι, αναγνωρίζει τους άξιους και πιστεύει στη συνεννόηση και τον πολιτισμό. Και αυτό το εννοώ!

Ο Δημήτρης ο Τούτουζας είναι πρώτα από όλα φίλος. Και αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός πως θα βρεθούμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση αντίπαλοι. Είναι ένας άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, καθαρός αλλά και ικανός. Που ανεβάζει πολύ το επίπεδο της εκλογικής αντιπαράθεσης. Με διαφορετική αφετηρία από την δική μου, άλλα βιώματα και αντιλήψεις και πιθανόν διαφορετικές ιδέες από εμένα για το πώς οραματίζεται την πόλη μας.

Έχουμε πολλά πράγματα που θα διαφωνήσουμε και θα αντιπαρατεθούμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συνεννοηθείς. Και πολύ περισσότερο να συνεργαστείς. Το ακριβώς αντίθετο!

Γιατί και εκείνος -όπως και εγώ- αυτά που λέει τα εννοεί. Και αντιλαμβάνεται τα -πολλά και δύσκολα- προβλήματα της πόλης μας στην πραγματική και πρακτική τους διάσταση. Και αυτό είναι η αφετηρία μιας καλής και έντιμης συνεργασίας μετά τις εκλογές όταν θα βρεθούμε -το σε ποια θέση θα το κρίνουν οι Δημότες με την ψήφο τους- στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλωσορίζοντάς τον στην “πολιτική μάχη” θέλω να τον διαβεβαιώσω από την δική μου τη μεριά χρησιμοποιώντας αθλητική ορολογία -μπαίνοντας και λίγο στα δικά του χωράφια, του αθλητισμού- πως από μένα δεν θα υπάρξουν εσκεμμένα φάουλ, τρικλοποδιές και βρώμικα τζαρτζαρίσματα, ούτε θέατρο για “πέτσινα” πέναλτι, και το κυριότερο δεν θα αφήσω ποτέ την κερκίδα να γιουχάρει! Και ας είναι αυτός ένας φανατικός Παναθηναϊκάκιας και εγώ ένας βαμμένος Γαύρος!

Αγαπητέ Δημήτρη καλό μας αγώνα!

Υ.Γ.: Δεν σας τα λέω εγώ πως το μέλλον θα είναι συναρπαστικό;».