297 διαρρήξεις κατοικιών το 2018 (vid)

Αυξημένες σχεδόν κατά 50% οι παραβιάσεις διαμερισμάτων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού το έτος που πέρασε, σε σχέση με τη διετία 2016-2017.

Σοκ προκαλούν τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού-Παπάγου αναφορικά με τις διαρρήξεις κατοικιών στις δύο περιοχές εντός του 2018.

Τα στοιχεία προσκόμισε τη Δευτέρα (21/1) στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019 ο Παπαγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας των «8 Προτάσεων», Νίκος Στάππας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΤΑ Χολαργού-Παπάγου, από τις 216 καταγεγραμμένες διαρρήξεις διαμερισμάτων εντός του 2016, φτάσαμε στις 297 καταγεγραμμένες το 2018.

Και λέμε καταγεγραμμένες, διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν δηλώνουν καν στην αστυνομία τις αντίστοιχες δυσάρεστες προσωπικές τους εμπειρίες, θεωρώντας πως είτε το κάνουν είτε όχι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε απολύτως.

Αυξημένες σχεδόν κατά 50% λοιπόν οι επίσημες παραβιάσεις ιδιωτικών χώρων σε Χολαργό και Παπάγου, με την ίδια τάση να καταγράφεται και στις παραβιάσεις οχημάτων και δικύκλων.

Μείωση καταγράφεται μονάχα στις ληστείες καταστημάτων, αν και το 2018 έκλεισε με δύο κινηματογραφικές εισβολές στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΟΚ» του Άνω Χολαργού.

Ως μέτρο αντίδρασης, ο κ. Στάππας πρότεινε τη διεύρυνση της μορφής του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας, με το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, να απαντά πως το Συμβούλιο συνεδρίασε τον περασμένο Δεκέμβριο και αποφάσισε την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου…

Ο κ. Αποστολόπουλος, μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί, μιας και τόνισε πως θα ενημερώσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα ώστε να αυξήσει τις περιπολίες στους δρόμους της πόλης, εκτός και αν η κεντρική διοίκηση αποφασίσει να περάσει στο Δήμο την αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον απερχόμενο Δήμαρχο, η λειτουργία της αστυνομίας θα είναι αποτελεσματικότερη…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: