Εγκαίνια με πίτα για το ΣΚΑ


Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 (11:00-15:00) η εκδήλωση εγκαινίων του νεοσύστατου στιβικού συλλόγου ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου, με την κοπή της βασιλόπιτας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού.

Με αφορμή την εκδήλωση των εγκαινίων, ο ΣΚΑ εξέδωσε την Παρασκευή (11/1) σύντομη απολογιστική ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή εμφάνισής του στα τοπικά αθλητικά δρώμενα, παραθέτοντας παράλληλα τα ζητήματα στα οποία ζητά λύση από τη Δημοτική Αρχή, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεών του.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και όλη η ομάδα του ΣΚΑ Χολαργού – Παπάγου σας εύχονται καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Με αφορμή την έλευση του καινούργιου χρόνου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον σύλλογό μας.

Τους πρώτους 4 μήνες παρότι περάσαμε όλες τις παιδικές ασθένειες ενός νεοσύστατου συλλόγου, με την αμέριστη συμπαράσταση των προπονητών, αθλητών και γονέων καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις 220 εγγραφές. Συγχρόνως έχουμε προγραμματίσει την Ατζέντα με τις δράσεις για τους πρώτους μήνες του 2019.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Δεκέμβριος 2018: Χριστουγεννιάτικη γιορτή
  • 19 Ιανουαρίου 2019: Εγκαίνια Συλλόγου και Κοπή πίτας
  • Ιανουάριος 2019: Καθαρισμός περιβάλλοντα χώρου στο Νταμάρι
  • Φεβρουάριος 2019: Σεμινάρια για οδική Ασφάλεια

Οι προπονήσεις των ακαδημιών μας γίνονται στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου καθημερινά 16:00-19:00. 150 παιδιά, έχουν γραφτεί στο σύλλογό μας καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπήρχε από την απουσία ομάδας στίβου στου Παπάγου. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο κόσμος τώρα μας γνωρίζει και ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητές μας.

Το Αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου μας αποτελείται από 50 αθλητές με διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με δίμηνη καθυστέρηση στο “Μαρκ Μαρσώ”. Χρειάστηκε η δυναμική παρουσία 100 συνδημοτών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η τοποθέτηση υπέρ των θέσεών μας της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων για να μας επιτραπεί η είσοδος για 4 ώρες την βδομάδα πλέον των ωρών κοινού.

Οι ώρες αυτές καλύπτουν μόνο εν μέρει τις ανάγκες του αγωνιστικού μας τμήματος. Οι αθλητές και οι προπονητές μας αναγκάζονται 2 φορές την βδομάδα να μετακινούνται σε άλλα στάδια της Αθήνας την ώρα που το γήπεδο Δημοτικό γήπεδο “Μαρκ Μαρσώ” παραμένει κλειστό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός μόνο συλλόγου. Θεωρούμε μη δίκαιη την κατανομή των ωρών. Δεν επιδιώκουμε ειδική μεταχείριση, όμως απαιτούμε ισότιμη και αξιοκρατική αντιμετώπιση.

Ένα ακόμα άλυτο πρόβλημα είναι η εξεύρεση χώρου γραφείου για τον Σύλλογό μας. Η γραμματέας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας αναγκάζεται να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες (κρύο και βροχή).

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά με όλα τα αθλητικά σωματεία και τον ΔΟΠΑΠ. Έχοντας κλείσει 2 μήνες κοινής παρουσίας στο Δημοτικό Γήπεδο καταρρίφθηκαν όλοι οι “φόβοι” για αδυναμία συνύπαρξης 2 συλλόγων στον ίδιο χώρο ή οποιοδήποτε κίνδυνος έντασης. Θα επανέλθουμε για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο θέμα των ωρών με την πεποίθηση ότι η αλληλοκατανόηση και η υγιής συνεργασία είναι οι πλέον αποδοτικές οδοί».