Έκοψε την πίτα της η Ολυμπιάδα (pics)

Με απόλυτη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/1) η εορταστική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το 2019 από τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιάδα Παπάγου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση συνιστά σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ολυμπιάδας Παπάγου, με παρούσα σύσσωμη την αθλητική οικογένεια του συλλόγου, αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, μέλη, γονείς, φίλες και φίλους, αλλά και παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ), Προέδρων και εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, των χορηγών και υποστηρικτών του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Βαλυράκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Αυγουρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), Δημήτρης Οικονόμου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ), Χρύσα Παρίση, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρήστος Πετράκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μιχάλης Τράκας, η Δημοτική Σύμβουλος, Λίλα Σουρανή, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Κεχρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος Δήμαρχος και εκπρόσωπος της ΑΕ Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΣ Παπάγου, Αναστάσιος Καϊμάκης, η Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΑΣ Χολαργού, Βάνα Ξένου, η Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΚΟ Άρη Χολαργού, Μαρίσα Αραπούδη και το μέλος του ΔΣ του ΑΟ Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, Κωνσταντίνος Δελής.

Ιδιαίτερη τιμή για την Ολυμπιάδα Παπάγου αποτέλεσε η παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα και του Μέλους του ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ), Βαγγέλη Λημνιάτη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ολυμπιάδας Παπάγου, Κώστας Κώτσης, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας ότι «η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα της παρουσίας σας, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο του συλλόγου με την συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης μας». Ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ καλή χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με υγεία, με ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ολυμπιάδας Παπάγου, Αχιλλέας Μελισσάρης, όπου ευχαρίστησε θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στο έργο και την πορεία του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε και τους στόχους για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Οι σημαντικότερες αναφορές στην ομιλία του Προέδρου:

 • Πιστοί και συνεπείς στο μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό μας συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για να προσελκύσουμε παιδιά στον αθλητισμό και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κίνητρα στους αθλητές μας να παραμείνουν αθλούμενοι στα γήπεδα.
 • Ο σύλλογος συνεχίζει να μεγαλώνει σε αθλητές, προπονητές και δραστηριότητες. Το ξεκίνημα της νέας αθλητικής χρονιάς, σαν αποτέλεσμα της δουλειάς και της προσπάθειας της προηγούμενης χρονιάς, μας βρίσκει με:

→ 21 τμήματα και πάνω από 300 αθλητές με ηλικίες από το νηπιαγωγείο μέχρι άνδρες.
→ 9 προπονητές και 1 γυμναστή.
→ 60 προπονήσεις και 7 προγράμματα εκγύμνασης την εβδομάδα.
→ 12 τμήματα, 7 ηλικιακών κατηγοριών συμμετέχουν σε αγώνες. Αυτό σημαίνει περίπου 12 αγώνες την εβδομάδα.

 • Συνεχίσαμε την παράδοση, που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια, με τη συμμετοχή μας σε τουρνουά του εξωτερικού. Το 2018, ήταν η σειρά του τμήματος Κάτω των 16 να ταξιδέψουν στην Γενεύη/Ελβετία.
 • Οι επί πλέον ώρες αθλητικής εκγύμνασης αποτελούν πλέον μέρος του κανονικού προγράμματος.
 • Συνεχίσαμε τη σωματομετρική παρακολούθηση των αθλητών μας σε συνεργασία με το κέντρο Athletic Lab και οργανώσαμε ενημερωτική συνάντηση γονέων και αθλητών σχετικά με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργομετρικών μετρήσεων με τον Δόκτωρα κ. Γιώργο Βαβέτση.
 • Είναι πια θεσμός, το πρόγραμμα ειδικής προπόνησης, κατάρτισης και αθλητικής προετοιμασίας με την ονομασία B.E.S.T. Programme που γίνεται στο τέλος Ιουνίου, με συμμετοχή παιδιών ηλικίας 9-13 ετών.
 • Στον αγωνιστικό τομέα τη περίοδος 2017-2018 μετρήσαμε και πάλι θετικά την απόδοση του μακροχρόνιου σχεδιασμού μας και των αρχών και στόχων μας.
 • Το 2018 περισσότεροι αθλητές των ακαδημιών μας, κλήθηκαν να στελεχώσουν τα κλιμάκια επίλεκτων αναπτυξιακού της ΕΣΚΑ δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες μας. Δύο αθλητές του συλλόγου μας ο Αλέξης Καλάης και ο Βασίλης Κώτσης στελεχώνουν το κλιμάκιο Νότου της Εθνικής Παίδων.
 • Στο Ανδρικό τμήμα του συλλόγου ακολουθούμε πιστά το σχεδιασμό μας, που έρχεται από παλιά και πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στον τελικό στόχο, που είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών προερχόμενων από τα τμήματα υποδομής. Ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητών που συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα είναι κάτω των 22.
 • Το Εφηβικό τμήμα τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του εξασφαλίζοντας την άνοδό του σε μεγαλύτερη κατηγορία εφήβων, όπου φέτος διεκδικεί νέα άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία εφήβων.
 • Το Παιδικό τμήμα έκανε μια καταπληκτική πορεία τερματίζοντας πίσω μόνο από τις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες Περιστέρι, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Δούκα.
 • Το τμήμα των Παμπαίδων συμμετείχε στο FINAL 4 της ΕΣΚΑ.
 • Το τμήμα των Κοριτσιών, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή και ανοδική του πορεία, κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο του συμμετέχοντας έτσι στην επόμενη φάση.
 • Το τμήμα των Προμίνι (γεν. 2006), κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο του συμμετέχοντας έτσι στην επόμενη φάση.
 • Και δεν είναι μόνο οι αθλητές μας. Ο σύλλογός μας στελεχώνει με προπονητές του την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ομοσπονδίας με τον ομοσπονδιακό προπονητή Παμπαίδων της ΕΟΚ Χρήστο Σγουρίτσα και τους προπονητές των τμημάτων επιλογής και κλιμακίων ανάπτυξης της ΕΣΚΑ, Γιώργο Δελή και Κοσμά Μελισσάρη-Παπανικολάου.

Όλες αυτές οι δράσεις και οι επιτυχίες έχουν από πίσω συντελεστές άλλους στην πρώτη γραμμή και άλλους αφανείς εργάτες της προσπάθειάς μας. Οι αθλητές μας, οι προπονητές μας, οι γονείς των αθλητών είναι η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ και όλοι μαζί βήμα-βήμα προχωράμε όλο και καλύτερα.

Οι ευχαριστίες του Προέδρου:

 • Στους προπονητές του συλλόγου που και πάλι ηγήθηκαν ακόμη μιας πετυχημένης πορείας.
 • Στους γονείς των αθλητών για την υποστήριξη, τη συμπαράσταση αλλά και την κατανόηση τους στα αναπόφευκτα λάθη και παραλείψεις μας.
 • Στη Δημοτική Αρχή, το ΔΟΠΑΠ και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την οικονομική ενίσχυση, τα έργα και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
 • Στους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και τους Διευθυντές των σχολείων για τη φιλοξενία στις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων.
 • Την ΕΣΚΑ και τους διοργανωτές των τουρνουά για τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά να αγωνίζονται.
 • Στους Διαιτητές και τους Κριτές της Αττικής (ΣΕΔΚΑ-ΣΚΚΑ) για την παρουσία και την ανοχή τους.
 • Στα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του έργου του συλλόγου.
 • Τους υποστηρικτές και χορηγούς του συλλόγου.
 • Τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου για τη συνεργασία.
 • Τον Ιατρό Καρδιολόγο Γιώργο Γεωργιάδη για την πολυετή και αφιλοκερδή ιατρική υποστήριξη, τον Ιατρό Ορθοπεδικό Νεοπτόλεμο Σεργίδη, τον Φυσιοθεραπευτή και Υπεύθυνο του Metropolitan General Physio Center Κώστα Ψαρογιώργο και τον Φυσιοθεραπευτή Σωτήρη Χατζηγεωργίου.

Η ομιλία του προέδρου έκλεισε με κάλεσμα στους γονείς να πλαισιώσουν ως μέλη το σύλλογο, που είναι ανοιχτός στην κοινωνία και που με τη συμμετοχή τους, θα πετύχει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα στον εκσυγχρονισμό, στην βελτίωση και την οργάνωσή του.

Στην εκδήλωση εκλήθησαν να μιλήσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας της Ολυμπιάδας Παπάγου. Αθλητές, προπονητές και γονείς απάντησαν εν συντομία, ο καθένας από τη θέση του και το ρόλο του, στο θεματικό ερώτημα: «Γιατί στην Ολυμπιάδα Παπάγου».

Μίλησαν οι αθλητές Φαίδρα Γέφτις και Γιάννης Ανδρουλάκης, ο προπονητής Ανδρέας Μπεζεριάνος και οι γονείς Κώστας Δαβουλάρης και Κώστας Σταμούλης.

Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου τους απονεμήθηκαν έπαινοι από το Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία, συνεχάρη τους αθλητές και τους προπονητές για τις για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους, αλλά και τα μέλη του ΔΣ της Ολυμπιάδας για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, ευχήθηκε υγεία σε όλους και επιτυχίες στην Ολυμπιάδα Παπάγου, υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα στο σύλλογο και αναφέρθηκε στα πολλά έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην πόλη μας, όπου ποτέ δεν είναι αρκετά και θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και τις θερμότερες ευχές του Προέδρου κ. Μελισσάρη για τη νέα χρονιά 2019 και την παράδοση των δώρων στους τυχερούς αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου, από τα μέλη του ΔΣ της Ολυμπιάδας Παπάγου.

Τυχερός του φλουριού της βασιλόπιτας του συλλόγου η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ).