Ένα… Παναθηναϊκός-Χολαργός! (pics)


Δυο έννοιες ταυτόσημες, δυο ομάδες ποιοτικές, ένας νικητής | Αναμενόμενη και εντός προγράμματος ήττα για το Χολαργό στο ΟΑΚΑ από τον εξάστερο Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι-γιορτή στην πράσινη… Ημέρα Φιλάθλου

Ο Χολαργός ηττήθηκε (86-64) από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση, όπου την παράσταση έκλεψε η «μονομαχία» των δίδυμων αδερφών Καλαϊτζάκη!

Από τη μια ο Παναγιώτης με την φανέλα του Χολαργού και από την άλλη ο Γιώργος με την φανέλα του «τριφυλλιού» σε μια αναμέτρηση, όπου τέθηκαν και αντιμέτωποι με τον γκαρντ των «πρασίνων» να κάνει ακόμη και φάουλ στον αδερφό του σε μια επιθετική προσπάθεια.

Όσο για το παιχνίδι μετά το ξεκίνημα και την διαφορά που πήρε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με 44-29 στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει μια καλή εμφάνιση, ο Χολαργός ανέβασε την πίεση του και πλησίασε σε 57-46 (στο 28’), όμως εκεί ένα τάιμ άουτ του Ρικ Πιτίνο σε συνδυασμό με την πίεση στην μπάλα σε όλο το γήπεδο έδωσε την δυνατότητα στους «πράσινους» να ξεφύγουν και πάλι (65-48) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο 10λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι προπονητές έριξαν στο παρκέ όλους τους παίκτες τους (μπήκε και ο Ραλλάτος που είχε 1/2 ελεύθερες βολές) ενώ χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις ελεύθερες βολές που επιχείρησε στα τελευταία λεπτά.

Τώρα το μυαλό των παικτών του Άρη Λυκογιάννη πηγαίνει στο εντός έδρας ματς που ακολουθεί με τον Πανιώνιο το προσεχές Σάββατο, ενώ ο Παναθηναίκός ΟΠΑΠ έχει μπροστά του την… διαβολοβδομάδα με τα δυο ματς στην Euroleague κόντρα σε Μπάγερν (εντός) και Μπαρτσελόνα (εκτός).

Λυκογιάννης: «Παιχνίδι διαχείρισης»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Χολαργού Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Ήταν ένα παιχνίδι διαχείρισης για εμάς. Είχαμε καλή εικόνα κατά διαστήματα, αλλά και άλλα που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε κάνοντας αβίαστα λάθη. Δώσαμε και χρόνο σε παιδιά που δεν παίζουν τόσο. Περιμένουμε τον Λοβ και τον Σπυριδωνίδη για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο εντός έδρας. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Από την πλευρά του π τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, σχολίασε: «Κάναμε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι σε μία ημέρα, δεν θέλαμε να κάνουμε τις αλλαγές αλλά ήμουν δυσαρεστημένος. Επειδή έλειπε ο Λάνγκφορντ και δεν είμαστε σπουδαία ομάδα στα σουτ, κάναμε αλλαγές και φέραμε το παιχνίδι στη ρακέτα, ανεβάσαμε τον αριθμό των deflections. Πρέπει να το κάνουμε γιατί έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου και ο Φλας (σ.σ. Θανάσης Αντετοκούνμπο) θα είναι έξω για κάποιο καιρό. Πλέον με αυτόν τον τραυματισμό είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Για το αν είναι σε αναζήτηση παικτών ο Παναθηναϊκός: «Ψάχνουμε για παίκτη γιατί απουσιάζει ο Λάνγκφορντ, δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει, είναι σαν τον καράτε κιντ για εμάς είναι πολύ σημαντικός».
Για το πότε θα ήθελε τον νέο παίκτη στη διάθεσή του: «Περίπου πριν δέκα ημέρες θα τον ήθελα. Δεν ψάχνω για αντικαταστάτες, αλλά θέλω αθλητές και κορμιά για να ανταγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Ζήτησα από τον ‘’Φράγκι’’ να επιστρέψει, του πρόσφερα το μισό συμβόλαιό μου αλλά αρνήθηκα».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-13, 44-29, 65-48, 86-64.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Γκιστ 4, Παππάς 4 (4 ασίστ), Καλάθης 10 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Αντετοκούνμπο 3, Τόμας 12 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαγιάννης 10 (5/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Λοτζέσκι 4, Παπαπέτρου 10 (2), Καλαϊτζάκης 7 (3/5 δίποντα), Λάσμε 4, Μήτογλου 10 (4/8 δίποντα, 2/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο), Λεκαβίτσιους 10 (6/6 βολές)

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 13 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο), Οκεράφορ, Αγκμπελέζε 12 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κοψίματα, 4 λάθη), Χόκινς 17 (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/8 βολές), Κώττας 2, Καμπερίδης 4 (1/7 σουτ), Τάλτον 6 (1), Σκουλίδας, Καλαϊτζάκης 1, Ραλλάτος 1

ΦΩΤΟ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΧΟΛΑΡΓΟ, INTIME, EUROKINISSI