#μετονΝικήτα και επίσημα! (pics)

Αποκαλυπτήρια για την ονομασία και τα ηγετικά στελέχη της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτα Κανάκη.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/1) στη βίλα Σαλίγκαρου η συνέντευξη Τύπου της νεοσύστατης παράταξης #μετονΝικήτα, η οποία θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Το Χολαργιώτη υποψήφιο Δήμαρχο και Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτα Κανάκη, πλαισίωναν στο πάνελ οι επίσης Χολαργιώτες Νίκος Καραγιάννης (επικεφαλής Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών), Χάρης Κουγιουμτζόπουλος (επικεφαλής 8 Προτάσεων) και Νίκος Αποστολόπουλος (επικεφαλής Δυναμικής Πορείας).

Ο συνδυασμός, που θα φέρει την ονομασία #μετονΝικήτα, απορροφά ουσιαστικά τις τρεις προαναφερθείσες κεντροαριστερές παρατάξεις, με το προοδευτικό κοινό της περιοχής να συσπειρώνεται σε ένα δυναμικό και με αρκετές φιλοδοξίες ψηφοδέλτιο.

Στην ομιλία του, ο κ. Κανάκης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά πως πριν πάρει την απόφαση να κατέλθει στον εκλογικό στίβο συνομίλησε με πολλούς συμπολίτες και φίλους του, οι οποίοι ήταν εκείνοι που τον παρότρυναν στην τελική του απόφαση.

Επανέλαβε πως δεν απαρνείται την πολιτική του διαδρομή, αφήνοντας ωστόσο στην άκρη κομματικές οδηγίες και χρίσματα. «Δεν έρχομαι να διχάσω, ούτε φιλοδοξώ να είμαι ένας ακόμη συνηθισμένος Δήμαρχος», τόνισε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας παράλληλα τη λογική των πολιτικών μεταγραφών. «Αν και Ολυμπιακός, προτιμώ το μοντέλο του Παναθηναϊκού», σημείωσε χαριτολογώντας.

Σύμφωνα με το Νίκο Καραγιάννη, «κάτι διαφορετικό συντελείται στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού με την υποψηφιότητα Κανάκη», με το Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να εκθειάζει την προσωπικότητα του νέου επικεφαλής. Βασική αναγκαιότητα για τον κ. Καραγιάννη, η λειτουργία του Δήμου με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, μακριά από κομματικές κατευθύνσεις.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος επανέλαβε τον προγραμματικό χαρακτήρα των «8 Προτάσεων», συνοψίζοντας τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας η παράταξή του. Ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος, αφού επισήμανε τη μεγάλη σύγκλιση απόψεων με το Νικήτα Κανάκη, κατήγγειλε την αδιαφορία της διοίκησης Αποστολόπουλου στις συνολικά 223 προτάσεις του συνδυασμού του, προτάσσοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και το ανοιχτό σχολείο στη γειτονιά ως τα δύο στοιχεία που μπορούν να επιφέρουν την αλλαγή στη δομή του Δήμου.

Ως αφετηρία προσδοκιών για τους συμπολίτες μας και ως υποψηφιότητα ελπίδας και προοπτικής χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κανάκη για τη Δημαρχία ο Νίκος Αποστολόπουλος. Εκ μέρους της Δυναμικής Πορείας, ο κ. Αποστολόπουλος μετέφερε τους χαιρετισμούς του ιδρυτή της παράταξης, Χρήστου Δασκαλόπουλου, θέτοντας ως πρώτο και κύριο μέλημά του την ουσιαστική ενεργοποίηση της νεολαίας.

Σε ερώτηση του «Μένουμε Χολαργό» και του Μανώλη Χάλκου για τη στάση της παράταξης #μετονΝικήτα σε περίπτωση που αυτή δεν βρεθεί στη β’ Κυριακή, ο Νικήτας Κανάκης απάντησε πως η απόφαση του ίδιου και των συνεργατών του θα στηριχτεί πάνω σε συγκεκριμένα προγράμματα και στη λογική των καταλληλότερων συνεργασιών.