Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Χολαργό

Το βιβλιοπωλείο Monogram και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Πέτρου Τατσόπουλου, «Η κυρία που λυπάται», την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Υμηττού 17, Χολαργός).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κτενάς, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος (1959) είναι Έλληνας συγγραφέας και πολιτικός.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σύμβουλος εκδόσεων στους οίκους Λιβάνη, Καστανιώτη και σύμβουλος σεναρίων στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην εκπομπή βιβλίου Πνεύμα αντιλογίας και παρουσιαστής της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1989 και μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά την περίοδο 2001-2003. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2012, εκλέχθηκε βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του 2014 υπέβαλε στη διάθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ως αποτέλεσμα εσωκομματικών τριβών. Μετά από συνάντηση των δύο ανδρών, ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση του Τατσόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χωρίς ωστόσο αυτή να συνοδεύεται και από παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα.

Στις 13 Νοεμβρίου 2018, έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις βουλευτικές εκλογές του 2019.