Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο Παπάγου, αγνοείται επιδεικτικά ο Χολαργός

ΜΠΛΕ: Οι οδοί που θα κατασκευαστεί δίκτυο ομβρίων | ΜΩΒ: Υπάρχον δίκτυο

Οργή από δεκάδες κατοίκους της χολαργιώτικης πλευράς της οδού Αρτέμιδος, οι υπογραφές των οποίων γράφτηκαν από τη διοίκηση Αποστολόπουλου στο χιόνι που… έρχεται, την ώρα που το έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί δίνει λύση μόνο στην παπαγιώτικη πλευρά της εν λόγω οδού.

«Χολαργός, 7 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων ύψους 4.154.000,00 ευρώ

Ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης μας, βρίσκεται στη διαδικασία διαγωνισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Πρόκειται για το έργο “Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου”, προϋπολογισμού 4.154.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για το οποίο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, εξασφάλισε 100% χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο θα διευθετήσει οριστικά τα όμβρια ύδατα στην περιοχή των οδών Κύπρου και Υγείας και θα δώσει λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες και θα ξεκινήσει μετά το Φθινόπωρο του 2019.

Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται και οι οδοί, Στρ. Παπάγου, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, 25ης Μαρτίου, Σμύρνης, Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος, και Ελ. Βενιζέλου.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων».

Για να μην κουράζουμε ιδιαίτερα, προσπερνάμε το γεγονός πως η διοίκηση Αποστολόπουλου θα τοποθετήσει αγωγούς ομβρίων σε δρόμους που ασφαλτόστρωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες (βλ. 25ης Μαρτίου, Κορυτσάς κ.λπ.)…

Δεν περιμέναμε/περιμένατε κάτι καλύτερο, αυτό είναι σίγουρο, αλλά και η προκλητικότητα έχει τα όριά της.

Πάμε όμως στο… ζουμί.

Την ώρα λοιπόν που η διοίκηση Αποστολόπουλου έχει εδώ και μήνες στα χέρια της δεκάδες υπογραφές κατοίκων της χολαργιώτικης πλευράς της οδού Αρτέμιδος, οι οποίοι ζητούν απολύτως δικαιολογημένα το αυτονόητο (δίκτυο αγωγών ομβρίων για να μην πλημμυρίζουν κάθε τρεις και λίγο οι περιουσίες τους), αυτή όχι μόνο συνεχίζει επιδεικτικά να τις αγνοεί, αλλά σπεύδει να δημοπρατήσει το έργο αυτό στην παπαγιώτικη -μόνο- πλευρά της εν λόγω οδού!

Θα πει κανείς «ναι, αλλά το έργο αναφέρεται στην Κοινότητα του Παπάγου». Αφού όμως αναφέρεται στην Κοινότητα του Παπάγου, τότε γιατί θα πραγματοποιηθούν εργασίες και στην προσφάτως ασφαλτοστρωμένη 25ης Μαρτίου του Χολαργού; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Η περιοχή του Παπάγου προφανώς και χρειάζεται αντιπλημμυρική προστασία. Το γεγονός αυτό όμως δεν αναιρεί την ταυτόχρονη ύπαρξη αντίστοιχης ανάγκης και σε γειτονιές του Χολαργού, οι οποίες παραμένουν στο έλεος μεγάλων ή και μικρών βροχοπτώσεων.

Το σίγουρο είναι πως μία ακόμη γειτονιά του Χολαργού πνέει μένεα κατά Αποστολόπουλου και συν αυτώ, την ώρα που συνεχίζει να αποδυναμώνεται και η ίδια η παράταξη του Δημάρχου, αφού μετά τον τρίτο σε σταυρούς Παπαγιώτη Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης (Δεμέστιχας), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες παρελθόν από το συνδυασμό Αποστολόπουλου αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα και δύο πρωτοκλασάτα στελέχη από το Χολαργό και συγκεκριμένα οι τέως Αντιδήμαρχοι Άννα-Μαρία Τσικρικώνη και Τζίνα Αρβανίτη.

Η επιστολή των δημοτών-κατοίκων της οδού Αρτέμιδος, η οποία συνοδεύεται από δεκάδες υπογραφές