ΤΙΓΚΑΣ: «Οι 3 τιμημένοι και οι 153 κατάπτυστοι»


Διαβάστε το άρθρο του Παπαγιώτη Δημοτικού Συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, για την επέτειο των 23 χρόνων από την κρίση των Ιμίων, που συμπίπτει με την παράδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Δελτίο Τύπου 5

27 Ιαν. 2019

Υπερασπιστές του Αρχιπέλαγους
ΙΜΙΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Και η παράδοση της Μακεδονίας μας

Του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Επικεφαλής
Της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου

Συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη νύχτα που πέταξαν, από τον Ουρανό των Ιμίων στον Ουρανό των Αγγέλων, οι τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

Στις 5.30 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996, εκτελώντας το ύψιστο χρέος προς την Πατρίδα, έμειναν στην ιστορία, στην προσπάθειά τους να υπερασπισθούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντά μας.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού τιμούν τη θυσία όλων των Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι, με το παράδειγμά τους, εμπνέουν την κοινωνία και ιδιαίτερα, τους νέους της πόλης μας. Η υπερηφάνεια για τους ήρωες των Ιμίων, η ιστορία μας και η παιδεία μαζί με τη θρησκεία μας είναι οι συνιστώσες της εθνικής και της τοπικής μας ταυτότητας.

Το μέλλον της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας διαμορφώνεται σωστά όταν ακουμπάει στο ένδοξο παρελθόν. Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκης και ο Γιαλοψός υπερασπίσθηκαν την Ελλάδα. Υπερασπίσθηκαν όμως και την στρατηγική αξία του Αιγαίου στο πλαίσιο των ελληνικών συμφερόντων αλλά και την ασφάλεια της ευρωπαϊκής μεθορίου.

Σήμερα:

Νοιώθουμε Υπερηφάνεια για τους τρεις τιμημένους Έλληνες αξιωματικούς που όταν η Πατρίδα τους κάλεσε έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντί της.

Νοιώθουμε όμως Θλίψη απέραντη γιατί «Εάλω η Μακεδονία μας»! Νοιώθουμε Ντροπή και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους 153, που είπαν «ΝΑΙ» σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.

Η αναφορά σε ιστορικά γεγονότα και επετείους, πέρα από την απόδοση τιμής, πρέπει να αποτελεί αφορμή προβληματισμού ή και αφετηρία δράσεων. Η δημιουργία μιας “δεξαμενής σκέψης” στο Δήμο μας, ο οποίος συνδέεται με τα ονόματα δύο μεγάλων στρατηγών, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις ενός τομέα στρατηγικών μελετών.