«Καυτά» ερωτήματα γονέα για τα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών


Ανοιχτή επώνυμη επιστολή δημότη Παπάγου-Χολαργού προς τη Δημοτική Αρχή, με καίρια και καυστικά ερωτήματα αναφορικά με το ύψος των τροφείων και την εισοδηματική κατανομή τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η επιστολή του Ευστάθιου Ηλιόπουλου κοινοποιήθηκε την Κυριακή (24/2) μεταξύ άλλων και στο «Μένουμε Χολαργό», με το πρώτο Μέσο της πόλης να τη δημοσιεύει αυτούσια, εν αναμονή της σχετικής απάντησης από Δήμο και ΔΟΚΜΕΠΑ:

«Προς δημοτική Αρχή Χολαργού – Παπάγου.

Παρακαλώ πολύ όπως μου γνωρίσετε σε ποιά απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου αποφασίστηκε η ύπαρξη τροφείων καθώς και το ύψος τους για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Επίσης, θα επιθυμούσα να μου γνωστοποιηθεί η δικαιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης και όχι γενική αναφορά στους κανονισμούς του υπουργείου εσωτερικών, οι οποίοι ούτως ή άλλως ελέγχονται συνταγματικά και οι οποίοι αναφέρονται σε “δυνατότητα” και όχι “υποχρέωση” της δημοτικής αρχής, στην απαίτηση τροφείων. Τέλος, θα με ενδιέφερε, αν υφίσταται, αιτιολόγηση εκ μέρους του νομικού τμήματος του Δήμου, για την εν λόγω απαίτηση του Δήμου και μάλιστα με το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και σε όλα τα blogs που μπορώ να απευθυνθώ, ενδεικτικά menoumeholargo.gr, polisnews.gr, papagou-politeia.gr

Να υπενθυμίσω φιλικά και ανιδιοτελώς σε αυτό το σημείο, ότι το κάθε παιδί έχει τις ίδιες ανάγκες και προφανώς λαμβάνει από τους αρμοδίους των παιδικών σταθμών την ίδια προσοχή και φροντίδα. Το να ζητάμε λοιπόν, συνεισφορά, από κάποιους γονείς και από άλλους όχι, λόγω “εισοδηματικών κριτηρίων” είναι εκτός από ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Ήδη, ανάλογα με το εισόδημα, υπολογίζονται εκτός από τη φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, οι ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατικές και δημοτικές αφαιμάξεις, οι οποίες βρίθουν αντισυνταγματικότητας.

Ποιός σας δίνει κύριοι το δικαίωμα, ένα π.χ. ετήσιο εισόδημα των 50.000 ή των 60.000, να το πετσοκόβετε με κάθε πρόσφορο μέσο ούτως ώστε τελικά να καταλήγει για όλους στα 12.000;;; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα από άλλους γονείς να ζητάτε 2.000 ευρώ και από άλλους 0; Γνωρίζετε εσείς ποιές είναι οι ανάγκες διαβίωσης του καθενός;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία δικαιολογητική βάση, από τη στιγμή που ο κάτοικος που δικαιούται την παροχή, είναι εντάξει στις δημοτικές του υποχρεώσεις (τέλη).

Και ποιά είναι η υποτιθέμενη βάση; Ότι όσοι έχουν την ΑΤΥΧΙΑ να δουλεύουν σκληρά για να εξασφαλίζουν ένα καλύτερο εισόδημα, αναλαμβάνοντας πλήθος ευθυνών και φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών, στο τέλος να πληρώνουν στο 100% και για τα παιδιά των άλλων στους παιδικούς σταθμούς; Ως ΕΔΩ και μή παρέκει. Οπότε σας ερωτώ σε αυτό το σημείο; Μήπως από εδώ και στο εξής να παρακολουθούμε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου με εισοδηματικά κριτήρια ή μήπως στο τέλος θα ψηφίζουμε και με εισοδηματικά κριτήρια;

Οι κοινωνίες πάνε μπροστά με κινητοποίηση των δυνάμεων της παραγωγής και με αναζήτηση εργασίας και όχι με ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ και αντισυνταγματικότητες που δημιουργούν τεράστιες ΑΔΙΚΙΕΣ. Άλλωστε, γιατί δεν έχουν και στα ιδιωτικά βρεφοκομεία, τροφεία με βάση το οικογενειακό εισόδημα…; Η απάντηση είναι προφανής, διότι με τον τρόπο σας (έστω και ακούσια) στρέφετε τους γονείς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα και συνεισφέρετε στην πλήρη απαξίωση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.

Αναμένω με ανυπομονησία τα ως άνω έγγραφα και σας ενημερώνω ότι αν το ως άνω περιγραφόμενο καθεστώς, που δεν βρίσκει πουθενά νομικό ή ηθικό έρεισμα εκτός της αντισυνταγματικής και λυσσαλέας εξόντωσης του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης, δεν παύσει άμεσα, θα υπάρξει συνέχεια επί των αρμοδίων αρχών, μέχρι να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους. Θέλω να πιστεύω ότι απλά παρασυρθήκατε και το λάθος θα το διορθώσετε ΑΜΕΣΑ. Είναι προφανές ότι για μια όμοια παροχή υπηρεσίας, όπως η χρήση του παιδικού σταθμού, το τροφείο (αν υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει επειδή δεν επιτρέπουν αλλιώς τα οικονομικά του Δήμου), θα πρέπει να είναι το ΙΔΙΟ για όλα τα παιδάκια. Άλλωστε για ορισμένες πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, υπάρχουν ήδη τα προνόμια του νόμου.

Y.Γ. Δεν έχω ούτε είχα καμία σχέση με κανέναν Δήμαρχο νυν ή πρώην ή δημοτικό σύμβουλο του Δήμου. Είμαι κάτοικος της περιοχής από το 2017.

Υ.Γ.2 Για τα παραπάνω blogs/sites δεν εξετάζω ούτε που ανήκουν παραταξιακά ούτε τί επισκεψιμότητα έχουν. Αυτά μου εμφάνισε η google, σε αυτά θα κοινοποιήσω.

Μετά τιμής
Ευστάθιος Δ. Ηλιόπουλος
Δικηγόρος Αθηνών
Απόφοιτος Νομικής Αθηνών
Master in Law and Economics
Έφεδρος Υπλγος ΕΣ»