Μπαλόνι που… σκάει στο Νταμάρι (vid)

Απίστευτη αποκάλυψη του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ύστερα από τετ α τετ με τον Ηλία Αποστολόπουλο, στο οποίο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού τού εκμυστηρεύτηκε πως το θέμα του μπαλονιού στο Νταμάρι δεν ήταν παρά ένα προεκλογικό επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού το εν λόγω έργο στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Και τα επικοινωνιακά τρικ από Αποστολόπουλο και συν αυτώ καλά κρατούν! Ύστερα από τις πίτες, τις τέντες, τις… νεκραναστάσεις στελεχών του Δημήτρη Νικολάου και του Βασίλη Ξύδη και τους χαριεντισμούς με όψιμους παράγοντες και μερίδα εκπροσώπων του τοπικού Τύπου εντός του Γραφείου Δημάρχου στην Περικλέους, ο νεαρός Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού φαίνεται πως επενδύει και στο… παραμύθι, μπροστά στο δέλεαρ μιας δεύτερης θητείας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες αλλά και με όσα ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, αποκάλυψε on camera στο γειτονικό Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Φεβρουαρίου, το μπαλόνι στο Νταμάρι τελικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προεκλογική φούσκα!

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου στο λόφο Τσακού και δεν έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πολεοδομικούς όρους για την κατασκευή του μπαλονιού, αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια διοίκησης.

Έτσι, όπως αποκαλύπτεται, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε στον προϋπολογισμό της τη δαπάνη για να χρηματοδοτήσει το έργο, αλλά δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα λεφτά, αφού από πλευράς Δήμου δεν υπάρχουν οι νόμιμες άδειες. Οι διαδικασίες αυτές απαιτούν δύο χρόνια ακόμη, τουλάχιστον, μέχρι να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι χαρές και τα… πανηγύρια για τη λύση ενός πολύχρονου θέματος ήταν μια απλή δράση προεκλογικού σχεδιασμού υποσχέσεων από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε τις απλές διοικητικές διαδικασίες για την εγκατάσταση ενός μπαλονιού. Δυστυχώς, ο αθλητικός κόσμος θα περιμένει για πολύ ακόμη μέχρι να δει ένα νέο γήπεδο να φτιάχνεται στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις και ανάγκες σε χώρους.

Το θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για το μπαλόνι πρόκειται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.