Σε αντιφασιστική κατάληψη το Λύκειο Παπάγου

«Θέλουμε καθαρά σχολεία, χωρίς ρατσιστικά συνθήματα» λένε οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Παπάγου, που προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρίας για τα φασιστικά μηνύματα που έκαναν την εμφάνισή τους στους τοίχους του σχολείου την περασμένη Τρίτη (29/1).

Τα συνθήματα αυτά γέμισαν ταυτόχρονα και τους τοίχους των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Επίσης, εκτιμάται ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση, με σκοπό να παρακινηθούν μικρότερα παιδιά.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι μαθητές/τριες προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στο σβήσιμο των συνθημάτων.

Στην ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε έξω από το σχολείο, σημειώνουν:

«Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Τρίτη με τα εμετικά φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του σχολείου μας αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είμαστε παιδιά της περιοχής που δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε φασιστικά συνθήματα στους τοίχους της περιοχής όπως και στο προαύλιο του σχολείου μας. Είμαστε άτομα τα οποία στην γειτονιά μας είμαστε με πολυεθνικές παρέες και αυτά τα συνθήματα μας προκαλούν οργή.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα δύο δημοτικά της περιοχής τα οποία δέχτηκαν και αυτά επίθεση. Είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και σεβόμαστε την προθυμία τους να σβήσουμε τα συνθήματα. Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους δρόμους της γειτονιάς μας είναι στοχευμένη με σκοπό να παρακινήσει μικρότερα παιδιά με χαμηλές ιστορικές γνώσεις αλλά και όχι μόνο.

Θέλουμε καθαρά σχολεία χωρίς ρατσιστικά συνθήματα.

Ματθητές/τριες

1ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ».