«Σκαμμένοι Ουρανοί» στο Χολαργό

Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων «Η Πρόοδος» και το Πολιτιστικό Σωματείο Λεμεσού «ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μουσικοθεατρικού έργου της Κύπριας δημιουργού Ειρήνης Χηράτου.

Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων «Η Πρόοδος» και το Πολιτιστικό Σωματείο Λεμεσού «ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ» σάς προσκαλούν, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ., στην παρουσίαση του νέου μουσικοθεατρικού έργου της Κύπριας δημιουργού Ειρήνης Χηράτου, «Σκαμμένοι Ουρανοί», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (Περικλέους 55).

Μία σύντομη περιγραφή του έργου:

Πρόκειται για ένα έργο μουσικοθεατρικό, όπου μέσα από έναν λόγο κατά βάση ποιητικό, ξεδιπλώνονται η ατέρμονη ελπίδα αλλά και η υπαρξιακή αγωνία ενός σύγχρονου ζευγαριού, που προσπαθεί να αντέξει το «βάρος» μιας κρίσης οικονομικής, (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό).

(…)
«Η Αγάπη και η Μέρα έχουν κάτι κοινό και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι και οι δυο τους «θηλυκά». Το ξύπνημα της Αγάπης είναι σαν το ξεκίνημα μιας μέρας δροσερής! Που πήγε η τρυφερότητα σου Άννα; Έχουμε ένα παιδί να μεγαλώσουμε»»…

Οι ασήκωτες αλήθειες δύο ανθρώπων διαφορετικών και τρεις παράλληλες «διαδρομές»: του Νίκου, της Άννας και ενός πρωθυπουργού…

(…)
Και επειδή στην γραμματική, (σοβαρά τώρα και χωρίς πλάκα) είμαι «ατσίδα», δεν ήμουν πάντα καθαρίστρια, (μίλα κι εσύ ρε Βιβή), θέλω να λάβετε υπόψη αυτό που θα σας πω γιατί κυριολεκτώ! «ΞΕΝΙΤΕΨΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!!!

Ώσπου μία απρόβλεπτη επιστολή στην αλλαγή του χρόνου ακριβώς, έρχεται να «συντάξει» τρεις ή και περισσότερες ασύνταχτες ζωές, με την πολυπόθητη κάθαρση! Τρεις ή και περισσότερες αλήθειες, που σχετίζονται με την ευλογία ή την κατάρα της ανθρώπινης ύπαρξης, «μεσολαβούν» τελετουργικά για το δικαίωμα όλων στην ζωή και τις απλές χαρές της!

Συντελεστές του έργου:

Μουσική σύνθεση – Κείμενα – Διεύθυνση: Ειρήνη Χηράτου.
Φωτογραφία και Επεξεργασία Υλικού Προβολής: Νίκος Γράβαρης.
Τραγουδούν: Γιάννης Θωμόπουλος – Μαριάννα Γκέκα.
Αφήγηση κειμένων: Μαριάννα Γκέκα – Ειρήνη Χηράτου.

Παίζουν οι μουσικοί:

Βιβή Γκέκα-μαντολίνο / Ειρήνη Χηράτου-βιολί.
Δημήτρης Σιδερής-όμποε / Σπύρος Κωστής-φαγκότο.
Σταύρος Αγιαννιώτης-κιθάρα / Σόλης Μπαρκί-κρουστά.
Φιλική συμμετοχή: Xορωδιακό Σύνολο 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου.

Διάρκεια έργου: 70 λεπτά.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Γεώργιος Μιχαηλίδης.

Διεύθυνση: Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Δημαρχείου Παπάγου Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Πουλίου 8
11523 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210-6454100, 6953001300
Email: apokp.cy@gmail.com

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ»
Ιωάννη Πολέμη 31
CY-3085 Λεμεσός
ΤΗΛ. +357-99645255
Email: ketimichaelidou@gmail.com, irenehiratou@gmail.com