Αδειάζει Κούτρα ο Αποστολόπουλος

Σαφείς αποστάσεις από την περιβόητη επιστολή Κούτρα, μέσω της οποίας ζητείται η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παίρνει μέσω απαντητικής επιστολής του προς το «Μένουμε Χολαργό» ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Την Τετάρτη (27/3) το «Μένουμε Χολαργό» ανέδειξε το θέμα της περιβόητης επιστολής του Κώστα Κούτρα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μέσω της οποίας ο πρώτος ζητεί ευθέως την παραίτηση του δεύτερου.

Ο κ. Κούτρας υπενθυμίζουμε πως τυγχάνει σύζυγος της πρώην Αντιδημάρχου και συνοδοιπόρου του Ηλία Αποστολόπουλου στη διοίκηση Ξύδη, Κικής Κούτρα, καθώς και πατέρας του νυν υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη Αποστολόπουλου, Θανάση Κούτρα.

Μία μόλις ημέρα αργότερα (28/3) και πριν καν συμπληρωθεί 24ωρο, το πρώτο Μέσο της πόλης έλαβε σχετική απαντητική επιστολή από τον ίδιο το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, στην οποία ο τελευταίος αδειάζει τον κ. Κούτρα, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από το περιεχόμενο των όσων ο Παπαγιώτης Υποστράτηγος ε.α. απηύθυνε προς τον κ. Ιερώνυμο.

Αυτό ακριβώς είναι και το… ζουμί μιας απάντησης 387 λέξεων, η οποία θα μπορούσε να έχει περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Δημάρχου, ωστόσο, δεν κατάφερε ούτε σε αυτή την περίπτωση να προστατέψει τον πρώτο πολίτη του Δήμου, εκθέτοντάς τον μέσω μιας -απαντητικής- επιστολής πιο φοβικής και σπασμωδικής ακόμη και από εκείνη του κ. Κούτρα.

Διαβάστε και… τα συμπεράσματα δικά σας:

«Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Κύριε Χάλκο,

Στις 27 Μαρτίου 2019, και περί ώρα 20.42, δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας menoumeholargo.gr, άρθρο με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο: “Παραίτηση Ιερωνύμου ζητούν συνεργάτες του Αποστολόπουλου!”, δημοσίευμα, το οποίο παραμένει προσβάσιμο έως και σήμερα στον ιστότοπό σας.

Το εν λόγω δημοσίευμά σας, βρίθει ψευδών ισχυρισμών και προσβλητικών σχολίων, σε βάρος εμού του ιδίου και της δημοτικής παράταξης της οποίας είμαι επικεφαλής, καθώς παριστά προς το αναγνωστικό σας κοινό, ότι τάχα συνεργάτες και στελέχη της παράταξής μας “Μαζί για την πόλη μας”, ζητούν την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Και δεν περιορίζεστε μόνο στην παραπάνω ψευδή πληροφόρηση του κοινού σας, αλλά επιλέγετε με ύφος απαξιωτικό και προσβλητικό να μου κάνετε μαθήματα ηθικής, καλώντας με να δώσω εξηγήσεις για δήθεν πρωτοβουλίες συνεργατών μου:

“Γεγονός που αν μη τι άλλο δεν τιμά πρωτίστως καθόλου τον ίδιο το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο οποίος και καλείται πλέον να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις ανήκουστες πρωτοβουλίες των άμεσων συνεργατών του,”

Η πραγματικότητα, την οποία ασφαλώς γνωρίζετε πολύ καλά, είναι ότι ο κ. Κωσταντίνος Κούτρας, συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής, που αναδημοσιεύετε, δεν είναι ούτε στέλεχος της παράταξης μας, ούτε απλός – πόσο μάλλον άμεσος – συνεργάτης δικός μου, αλλά συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου της δημοτικής μας παράταξης.

Ως εκ τούτου μου είναι αδύνατο να αντιληφθώ για ποιο λόγο οφείλω εγώ να δώσω εξηγήσεις, για απόψεις συγκεκριμένου πολίτη, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ασπάζομαι, πολύ περισσότερο, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί οι απόψεις αυτές, δεν τιμούν εμένα προσωπικά.

Αντιθέτως, εκείνο που μπορώ να αντιληφθώ είναι, ότι με το επίμαχο παραπλανητικό και ψευδές δημοσίευμά σας, επιχειρείτε αφενός να θίξετε την τιμή και την υπόληψή μου, αφετέρου επιδιώκετε να πλήξετε τη συνοχή της παράταξής μας, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κύριε Χάλκο, είναι δικαίωμά σας να στηρίζετε φανερά υποψήφιο αντίπαλό μου στις προσεχείς εκλογές, αδιαφορώντας για την αντικειμενική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείτε να δημιουργείτε παραπλανητικές εντυπώσεις εις βάρος εμού και της παράταξής μας, με ψευδή δημοσιεύματα.

Για το λόγο αυτό, και εξαντλώντας κάθε όριο επιείκειας προς το πρόσωπό σας, σας καλώ, όπως προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας, με την αφαίρεση και ανάκληση του ως άνω δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα σας, καθώς και την ανάρτηση επανορθωτικού δημοσιεύματος, στην ιστοσελίδα σας και σε αντίστοιχη θέση προβολής.

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού».