Αριστερή παρέμβαση σε Χολαργό-Παπάγου

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για τα 8 μνημονιακά χρόνια και το αύριο σε χώρα και Δήμο από την «Αριστερή Παρέμβαση Χολαργού-Παπάγου», τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 (19:30), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΠ στου Παπάγου (πρώην ΠΟΚΕΠΑ, Ελ. Βενιζέλου 1).

Διαβάστε αναλυτικά:

Πρόσκληση της Αριστερής Παρέμβασης Χολαργού-Παπάγου

«ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι θα αλλάξει ο κόσμος,
ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι θα μείνει ο ίδιος!»

Εκδήλωση-Συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης Χολαργού-Παπάγου

Δευτέρα 18 Μάρτη, ώρα 7.30μ.μ. αίθουσα του ΔΟΠΑΠ, Βενιζέλου 1

Η ζωή του λαού μας έχει επιδεινωθεί δραματικά μέσα στα 8 μνημονιακά χρόνια, από τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλαν η ΕΕ, το ΔΝΤ και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΑΕΠ μειώθηκε, η ανεργία εκτινάχτηκε, η μερική και επισφαλής εργασία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν, οι εργασιακές σχέσεις και οι κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν συντριβεί, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, οι νέοι μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται, η λαϊκή κατοικία έχει μπει στο στόχαστρο τραπεζών και κράτους, το περιβάλλον γίνεται βορρά στο βωμό των συμφερόντων, πολλοί συμπολίτες μας έχουν βρεθεί στο όριο της επιβίωσης.

Η πραγματικότητα που βρίσκεται μπροστά μας θα είναι η συνέχιση αυτού του κατήφορου, αφού θα εξακολουθήσουν να ισχύουν:

 • Τα αιματηρά πλεονάσματα του 3,5%, η μόνιμη εποπτεία και οι 713 ψηφισμένοι μνημονιακοί νόμοι μέχρι το 2060.
 • Ο βραχνάς του χρέους που ενώ το 2010 ήταν 120%, σήμερα έφτασε στο 182% του ΑΕΠ (345 δισ.).
 • Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στην ημερήσια διάταξη.
 • Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.Αρκετά ανεχτήκαμε αυτή την επίθεση στη ζωή μας! Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε!

Γι’ αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να οργανωθούμε και να αντισταθούμε.

Δεν μας εξαπατούν με το ψευτοδίλημμα: “ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ”! Λέμε ΟΧΙ. γιατί και οι δυο τους κινούνται στις ίδιες “ράγες του ευρωμονόδρομου” και της πλήρους υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Το πραγματικό δίλημμα είναι: Θα αφήσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα με τη μνημονιακή εποπτεία να καταστρέφει τις ζωές μας και των παιδιών μας ή θα αγωνιστούμε να την ανατρέψουμε;

Εμείς διαλέγουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το μαχόμενο κόσμο της εργασίας, τους δημοκράτες, τους αριστερούς – ριζοσπάστες και να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον!

Καλούμε λοιπόν

 • Όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου μας, τις νέες και τους νέους, τα άτομα και τις συλλογικότητες που δεν θέλουν να συμβιβαστούν.
 • Όλους όσοι δεν δέχονται ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος (Τ.Ι.Ν.Α.).
 • Όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για να βελτιωθεί η ζωή τους και των παιδιών τους.
 • Τις νέες και τους νέους που έχουν όνειρα και θέλουν να τα ζήσουν, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να απολαύσουν τη ζωή.
 • Όλους όσοι θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ακροδεξιά, το ρατσισμό και το φασισμό.
 • Όλους όσοι αισθάνονται αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας – θύματα της λιτότητας, των πολέμων και της καταπάτησης των δικαιωμάτων.
 • Όλους όσοι πιστεύουν ότι η Φύση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να την σεβόμαστε και να την προστατεύουμε.
 • Όλους όσοι δεν δέχονται η γειτονιά μας, ο δήμος μας να γίνει ακόμη περισσότερο ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, μέσω του νέου σχεδιασμού (Κλεισθένης), που θα ρίχνει ακόμη περισσότερα βάρη στη δική μας πλάτη, αφού μειώνει τους κρατικούς πόρους προς τους δήμους κατά 75%.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε ό,τι μας ανήκει!

Εκδήλωση-Συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης Χολαργού-Παπάγου

Δευτέρα 18 Μάρτη, ώρα 7.30μ.μ. αίθουσα του ΔΟΠΑΠ, Βενιζέλου 1

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!