Δέκα… με τόνο για το Χολαργό! (pics)


Τις 10 νίκες στη Betshop Basket League, στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, έφτασε το Σάββατο (30/3) η ΑΕ Χολαργού, επικρατώντας με 73-66 του ΓΣ Κύμης, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Γκάρι Τάλτον με 18 πόντους, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να ακολουθεί με 17 και τον Τορλίν Φιτζπάτρικ να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 16 ριμπάουντ!

Να σημειωθεί πως στο «Αντώνης Τρίτσης» βρέθηκε και ο Μπριάντε Γουέμπερ, με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να παρακολουθεί από την εξέδρα τις προσπάθειες του καλού του φίλου, Τέντι Οκεράφορ.

Για την ΑΕΧ ακολουθεί η σπουδαία αναμέτρηση στη Λήμνο με τον Ήφαιστο (7/4, 17:00), σε ένα παιχνίδι «τελικό» για την 6η θέση στη regular season. Τόσο ο Χολαργός ωστόσο, όσο και οι νησιώτες, βρίσκονται έτσι κι αλλιώς με το… ενάμιση πόδι εντός πλέι οφ.

Λυκογιάννης: «Μεγάλο βήμα για να είμαστε στα πλέι οφ»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, για πολλούς λόγους για εμάς. Πρώτα απ’ όλα, γιατί παίζαμε με μια ομάδα που είχε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κερδίσει, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Είναι όμως πολύ βελτιωμένη ως ομάδα και πιστεύω ότι πολύ εύκολα θα πετύχει το στόχο της. Άποψή μου είναι ότι αξίζει να μείνει στην Α1 και θα τα καταφέρει. Από την άλλη, εμείς γνωρίζαμε πως με μια νίκη θα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να είμαστε στα πλέι οφ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια νεοφώτιστη ομάδα όπως είναι ο Χολαργός».

Και συμπλήρωσε: «Στα τελευταία ματς δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε, κάποιοι βασικοί παίκτες μας ήταν ντεφορμέ. Καταφέραμε όμως να αντιμετωπίσουμε αυτή την “κοιλιά” αγωνιστικά, μένοντας ενωμένοι. Με την Κύμη παίξαμε αρκετά καλά, υπήρχε πολύ πάθος από όλα τα παιδιά και από τον πάγκο, αντιδράσαμε σωστά όταν πλησίασε ο αντίπαλος και τώρα κοιτάμε παρακάτω το επόμενο παιχνίδι μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κύμης, Ισίδωρος Κουτσός, υποστήριξε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στο Χολαργό για τη νίκη του. Εμείς επιλέξαμε τακτικά να δώσουμε κάποια σουτ σε παίκτες του Χολαργού, προκειμένου να διατηρήσουμε πιο συμπαγή την άμυνά μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Με το πρες που παίξαμε ελέγξαμε το ματς σε κάποια σημεία, αλλά σε ορισμένα ο Χολαργός το έσπαγε εκπληκτικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η επιλογή που κάναμε αφήνοντας τα σουτ σε κάποιους παίκτες του Χολαργού δεν μας βγήκε, καθώς σκόραραν. Την ίδια στιγμή εμείς κάναμε λάθη σε επιθέσεις ανοικτού γηπέδου, τα οποία αξιοποιούσε ο Χολαργός σημειώνοντας εύκολους πόντους. Αφήνουμε πλέον αυτό το παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο με το Ρέθυμνο στο γήπεδό μας, που είναι ένας τελικός για μας και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΚΥΜΗ 73-66

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 38-35, 52-47, 73-66

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Μαλαμάς

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 10 (3), Γιάνκοβιτς 17 (3), Οκεράφορ 9 (3), Aγκμπελέζε 8, Χόκινς 4, Κώττας, Καμπερίδης, Τάλτoν 18 (3), Καλαϊτζάκης, Λοβ 7

ΚΥΜΗ (Κουτσός): Χόρτον 10 (11 ριμπάουντ), Σαγκς 18 (3), Ουάσινγκτον 5, Oυίλιαμς 6 (1/7 τρίποντα), Καρινιάουσκας 14, Πουλιανίτης 3 (1), Μαραγκός 3, Τουντζιαράκης 7, Μητσιμπόνας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΧΟΛΑΡΓΟ, INTIME, EUROKINISSI