Ο Σταυρός των Χολαργιωτών στα χέρια του Γλυφάδας Αντωνίου (pics)


Στο Ναό που τέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως του 2012, ο από Σαλώνων νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Γλυφάδας, κ. Αντώνιος Α’, προεξήρχε την ίδια ημέρα, επτά χρόνια αργότερα, αποχαιρετώντας τους πιστούς Χολαργού και Παπάγου, με τους οποίους συνδέθηκε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ως εφημέριος, πνευματικός και βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συγκινητικές οι στιγμές της Κυριακής (31/3) της Σταυροπροσκυνήσεως του 2019 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, με τον πιστό λαό της περιοχής να συγχαίρει αλλά και ταυτόχρονα να αποχαιρετά τον για πολλούς πνευματικό πατέρα, νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Γλυφάδας, κ. Αντώνιο Α’.

Παρουσία του προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Καλοπαναγιώτη, των συνεφημερίων, Αρχιμανδρίτη π. Αρίσταρχου Γκρέκα και Πρωτοπρεσβυτέρων π. Βασιλείου Κοκολάκη και π. Χαράλαμπου Λάμπρου, του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Βαλυράκη, του Δημοτικού Συμβούλου, πρώην Αντιδημάρχου και νυν υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρη Τούτουζα, καθώς και πλήθους πιστών, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και την περιφορά-προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Όπως κάθε χρόνο ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, έτσι και φέτος, στο Ναό του Τιμίου Σταυρού τελέστηκε το μνημόσυνο των αειμνήστων εφημερίων της ενορίας και όλων όσοι διακόνησαν ή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αυτή, από κάθε πόστο.

«Θεοφίλου, Γερασίμου, Θεοκλήτου και Χριστοφόρου των Ιερομονάχων. Παναγιώτου, Θωμά, Πέτρου, Ιωάννου, Βασιλείου και Χρήστου των Πρεσβυτέρων, των ευλαβώς ιερατευσάντων εν τω αγίω οίκω τούτω.

Των μακαρίων και αοιδίμων κτιτόρων του αγίου ναού τούτου, των μελών των εκκλησιαστικών συμβουλίων, ως και πάντων των εργασαμένων, διακονησάντων και ελεησάντων εν αυτώ και υπέρ του συγχωρηθήναι…».

Πριν από το τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού και πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου, π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, συνεχάρη τον γέροντά του για την ανύψωσή του στο θρόνο της Γλυφάδας, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την πολυετή πνευματική διακονία του στην ενορία και κατ’ επέκταση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Από την πλευρά του, ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ευλόγησε για τελευταία φορά το ποίμνιο του Χολαργού, από το οποίο ζήτησε να προσεύχεται για εκείνον στο ακόμη πιο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ο κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τους ιερείς και τον κόσμο για την αληθινή αγάπη προς το πρόσωπό του, ευχόμενος δε σε όλους καλή ανάσταση, μέσα από τη σταύρωση των παθών, έχοντας ως πνευματικό εφόδιο το Ξύλον της Ζωής, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.