Παραίτηση Ιερωνύμου ζητούν συνεργάτες του Αποστολόπουλου!


Το ζήσαμε κι αυτό. Την κεφαλή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου επί… πίνακι ζητούν στενοί συνεργάτες και στελέχη της παράταξης του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου.

Μπορεί οι χρόνιες οικογενειακές διαμάχες με εκκλησιαστικό φόντο στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Παπάγου να μην αφορούν κανέναν, η -επίσης χρονίζουσα- κόντρα ωστόσο της οικογένειας της πρώην Αντιδημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Κικής Κούτρα, με τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Γιαννιό, αναφορικά με την τύχη του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του οποίου η ίδια προΐστατο, περνά πλέον σε άλλη διάσταση.

Και αυτό διότι ο Κώστας Κούτρας, σύζυγος της πρώην Αντιδημάρχου και πατέρας του Θανάση Κούτρα, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου, έφτασε στο σημείο να ζητά με επιστολή του την παραίτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου!

Γεγονός που αν μη τι άλλο δεν τιμά πρωτίστως καθόλου τον ίδιο το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο οποίος και καλείται πλέον να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις ανήκουστες πρωτοβουλίες των άμεσων συνεργατών του, τόσο στα πέντε Εκκλησιαστικά Συμβούλια του Δήμου, όσο και στον απλό λαό του Χολαργού και του Παπάγου.

Στο κείμενο της επιστολής του, ο Κώστας Κούτρας κάνει λόγο για άδικες και ακατανόητες συμπεριφορές από πλευράς Αρχιεπισκόπου, καλώντας τον να παραιτηθεί το γρηγορότερο για το καλό των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ο κ. Κούτρας, μάλιστα, δεν διστάζει να απειλήσει τον Μακαριώτατο για τη δημοσίευση της υπόθεσης του Συλλόγου Ανεγέρσεως σε μη εκκλησιαστικούς κύκλους, θέτοντας με τον τρόπο αυτό τον Αρχιεπίσκοπο προ των ευθυνών του για τα πιθανά σχόλια καλοθελητών και μη εις βάρος του κύρους της Εκκλησίας και του κλήρου…

Τμήμα της επιστολής του κ. Κούτρα φιλοξενεί την Τετάρτη (27/3) η ηλεκτρονική έκδοση του «Ορθόδοξου Τύπου» και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Μακαριώτατε, είστε επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, είστε ο προϊστάμενος αυτού του Οργανισμού. Η ορθή και χρηστή διοίκηση οιουδήποτε οργανισμού απαιτεί από τον προϊστάμενο, να είναι παράδειγμα προς μίμηση στους υφισταμένους του και να προκαλεί το σεβασμό τους με τη δίκαιη και ακέραιη διοίκηση και συμπεριφορά του. Επί πλέον ο καλός Διοικητικός – Ηγέτης και πολύ περισσότερο ο Ποιμενάρχης έχει καθήκον να εκπαιδεύει τους υφισταμένους του εκτός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, να τους καθοδηγεί και να τους προάγει στην αρετήν.

Μακαριώτατε, οφείλετε να προβληματιστείτε πολύ σοβαρά για τις μέχρι τώρα άδικες και ακατανόητες συμπεριφορές σας και να αναρωτηθείτε, γιατί ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών και Υπ/κων του Στρατού, δια της εφημερίδος του ΝΕΑ του Σ.Α.Α.Υ.Σ. (Οκτωβ.-Νοε.-Δεκ. 2017) σε πρωτοσέλιδη στήλη ζητά την παραίτησή σας με τίτλο:

«Που είσαι Ιερώνυμε;

Δεν ακούει; Δεν βλέπει τον εξευτελισμό της Παν­αγίας μας και της Θρησκείας μας; Μήπως έχει πάθει άνοια; Περίμενα λίγες μέρες μήπως και δω κάποια αντίδραση από τον Ιερώνυμο, αλλά τίποτα. Έπρεπε να είχε ξεσηκώσει όλους τους ιερείς – Μητροπολίτες – πολίτες να διαμαρτυρηθούν. Πως θα πάει αύριο στην εκκλησία να λειτουργήσει και να πει το «Πιστεύω»; Ντροπή. Αχ! Που είσαι Χριστόδουλε!

Υ.Γ. Μακαριώτατε,

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας σας επισκέφθηκε στο γραφείο σας και σας παρακάλεσε να ξανασυμπεριληφθεί η εκπομπή «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ» στο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκπομπή επί 25 χρόνια μας καθήλωνε πάνω στο ραδιόφωνο. Μας υποσχεθήκατε, ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας.

Σας υπενθυμίσαμε με επιστολή μας το Μάρτιο του 2017 και με τηλεφωνική επικοινωνία στο γραφείο σας. Δυστυχώς καμία απάντηση δεν λάβαμε.

Μακαριώτατε, πρέπει να παραιτηθείτε το γρηγορώτερο για το καλό των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Πιστεύω κι εγώ όπως όλοι σχεδόν οι άνθρωποι του πνεύματος κατ’ επανάληψη έχουν επισημάνει, ότι η κρίση, που μας μαστίζει είναι κατ’ εξοχήν κρίση πνευματική, κρίση αξιών. Οι κληρικοί πρωταρχικά οφείλουν να είναι υπόδειγμα και παράδειγμα, ορθής και ενάρετης συμπεριφοράς και όχι να προκαλούν το κοινό αίσθημα με τις ενέργειές τους.

Μακαριώτατε στο τελευταίο έγγραφό μου σας έγραφα ότι θα λυπηθώ αν αναγκαστώ να δημοσιοποιήσω την όλη υπόθεση, παρ’ όλα αυτά, εσείς με απαξιώσατε για πολλοστή φορά, καθώς και τις γνώμες τριών στρατηγών. Δια του παρόντος σας διαβεβαιώνω ότι θα λυπηθώ πάρα, πάρα πολύ, εάν με αναγκάσετε να προβώ σε δημοσίευση σε μη εκκλησιαστικούς κύκλους, για δε τα πιθανά σχόλια καλοθελητών και μη εις βάρος του κύρους της Εκκλησίας και του Κλήρου δεν θα ευθύνομαι εγώ, αλλά εσείς ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ.

Επίσης δεν θα είναι κολακευτικό για εσάς να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας ότι με τη στάση σας ενθαρρύνετε κληρικό και ίσως κληρικούς να καταριούνται, να υβρίζουν, να χειροδικούν, να συκοφαντούν, να……. ατιμωρητί λαϊκούς.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνω αυτό που και σε άλλη επιστολή σας έγραψα, ότι ο πραγματικός και ουσιαστικός σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται από αυτόν που πρώτα σέβεται τον εαυτό του!»

Μετά σεβασμού

Κωνσταντίνος Κούτρας

Υποστράτηγος (ΤΘ) ε.α.