Τίμησε το Γρηγόρη Αυξεντίου η πόλη του Χολαργού (pics)


Με αφορμή την επέτειο των 62 χρόνων από το ηρωικό ολοκαύτωμα στα βουνά του Μαχαιρά | Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος Α’

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ήρωα του κυπριακού αγώνα και υπαρχηγό της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, πραγματοποιηθήκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στο Χολαργό, τιμώντας την επέτειο των 62 χρόνων από το ηρωικό ολοκαύτωμά του στο κρησφύγετό του στα βουνά του Μαχαιρά.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (ΕΚΕ).

Στη Θεία Λειτουργία (στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού) ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και τελέσθηκε Μνημόσυνο. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πανιερώτατος. Στο Άγιο Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια και στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και οι Πρόεδροι των φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.

Προβλήθηκε σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ νέοι της ενορίας παρουσίασαν ποίημα και τραγούδι αναφορικά με τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Ακολούθως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μίλησε με θέμα: «Από τον Αυξεντίου και το όραμα της Ένωσης στον αγώνα για αποτροπή της τουρκοποίησης. Ανάγκη για πανεθνική εγρήγορση!». Την εκδήλωση έκλεισε με βαρύνουσας σημασίας χαιρετισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.