Τίτλοι τέλους για το «Karavan»


Σε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου franchise προχώρησε η γνωστή αλυσίδα με ανατολίτικα γλυκά «Karavan», που δραστηριοποιήθηκε για 20 χρόνια και στο Χολαργό | Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία

Η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Karavan», που πρωταγωνιστούσε στην αγορά των ανατολίτικων γλυκών, βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο. Φέρεται να έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των 5 (Χολαργός, Πεύκη, Δροσιά, Παλαιό Φάληρο και Πειραιάς) από τα 6 καταστήματα franchise που είχε αναπτύξει τα περασμένα χρόνια, ενώ σύντομα αναμένεται να κλείσει και το έκτο κατάστημα στη Γλυφάδα.

Η ενημέρωση του κοινού έγινε με θυροκόλληση ανακοίνωσης στις εισόδους των καταστημάτων, στην οποία αναφέρεται: «Αγαπητοί μας πελάτες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η αλυσίδα καταστημάτων “Karavan” θα πάψει να λειτουργεί πλέον. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας υποστηρίξατε τόσα χρόνια με την αγάπη σας. Με εκτίμηση, Karavan».

Ανοικτά παραμένουν πλέον μόνο το κατάστημα της Γλυφάδας και αυτό στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, μέχρι να διατεθεί το απόθεμα. Παράλληλα, έχει κατέβει και η ιστοσελίδα της αλυσίδας, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Τα «Karavan» ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1982 και ήταν η μόνη αλυσίδα ανατολίτικων γλυκών που επιβίωσε για πάνω από 30 χρόνια στην Αθήνα. Είχε αναπτύξει πάνω από 100 διαφορετικές συνταγές στον μπακλαβά και τα άλλα σιροπιαστά γλυκά, με τελευταία εξέλιξη τα γλυκά αυτής της κατηγορίας με στέβια. Παράλληλα, είχε πατέντα για τον DIY μπακλαβά, όπου ο καταναλωτής απλώς τον ζέσταινε και πρόσθετε νερό.

Στο Χολαργό το «Karavan» φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στον αριθμό 232 του παράδρομου της λεωφόρου Μεσογείων, μεταξύ Περικλέους και Βεντούρη, με ιδιοκτήτη τον πολύ ευγενικό και φιλικό «οικοδεσπότη» του καταστήματος, Βασίλη Γιαννούτσικο.