Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Αναλυτικά οι μέρες και οι ώρες των εκδηλώσεων και των παρελάσεων σε Χολαργό και Παπάγου για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Από την Τετάρτη 20 έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 θα διαρκέσουν οι επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Η 198η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης θα εορταστεί με ομιλίες, χορούς, εκθέσεις, καταθέσεις στεφάνων και φυσικά τη διπλή παρέλαση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

19:00

Επετειακή Εκδήλωση «Ελληνική Επανάσταση 1821»

Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» – Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού (Λ. Περικλέους 55)

Ομιλητής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος (Α’ Αντιπρόεδρος Πολεμικού Μουσείου – Ταξίαρχος Αεροπορίας).

Χαιρετισμοί: Παναγιώτης Νίκας (Δήμαρχος Καλαμάτας), Κωνσταντίνος Πλαπούτας (Πρόεδρος Πατριωτικού Ομίλου Απόγονων Αγωνιστών 1821).

Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του Σαράντου Καργάκου.

Εγκαίνια έκθεσης ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821, του συλλέκτη-ερευνητή Χρήστου Κατσαμπάνη, με άρματα, παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, παλαιότυπα κ.ά.

Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 25 Μαρτίου 2019 (Ώρες 18:00 – 21:00).

Εκθεσιακός χώρος – Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού (Λ. Περικλέους 55)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

10:30

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου, από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.

11:30

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου, από τους μαθητές των Σχολείων των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων και τους Τοπικούς Συλλόγους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

11:30

Επετειακή Εκδήλωση Πνευματικής Εστίας Παπάγου

Ομιλία με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το 1821. Η εξέλιξη μιας στρατιωτικής φυσιογνωμίας και μιας επανάστασης».

Ομιλητής: Στέφανος Καβαλιεράκης (Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών και Δ/ντής Μουσείου της πόλεως των Αθηνών).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου.

Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Δ/νση: Σταύρος Μπερής, πιάνο: Πόπη Μάλφα.

Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» – Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού (Λ. Περικλέους 55)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

17:00

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

07:00

Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου.

10:30

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αθανάσιο Φαλούκα, Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

10:30

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Σμήναρχο ε.α., Αναστάσιο Μπασαρά.

11:15

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Χολαργού και Παπάγου.

11:45

Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών, της Φιλαρμονικής και της ΔΑΠΑΧΟ, στην οδό 25ης Μαρτίου & Λ. Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού και στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού στο Δημαρχείο της πόλης και από το Τοπικό Παράρτημα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Παπάγου, στην πλατεία Ελευθερίας Παπάγου.